Uutiset

Vanajanrantaan noussee lisää kerrostaloja

Uusi kerrostaloalue rakennettaneen Vanajantien ja Vanajanranta I:n alueen välisille tonteille lähivuosina.

Hämeenlinnan kaupunki sekä alueen yksityiset maanomistajat ovat yhdessä päättäneet lähteä etsimään suunnitelmia alueen kehittämiseksi.

Niin sanotun Vanajanranta II:n rakentamiseksi järjestetään arkkitehtikilpailu, joka on tarkoitus käynnistää ensi elokuussa. Kilpailuun osallistujat valitaan kesäkuussa.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo, että kilpailulla haetaan kaupunkikuvaan jotain uutta ja tavallisuudesta poikkeavaakin. Tarkoituksena on, että alue tulee nimenomaan asuinkäyttöön. Kauppoja tai toimistorakennuksia maanomistajat eivät tahdo alueelle.

-Vanajanranta II:sta tulee Vanajanranta I:n laajennus, ja se tarkoittaa asuntorakentamista, Isosuo sanoo.


Tulos julkistetaan syksyllä

Arkkitehtikilvan kustannukset on rajattu korkeintaan 50 000 euroon, josta kaupunki maksaa 30 000 ja yksityiset maanomistajat loput.

-Päätimme rajoittaa kustannukset viiteenkymmeneentuhanteen, jotta alueen suunnittelusta ei tulisi kauhean paljon lisäkustannuksia ja jotta kilpailu pysyisi pienimuotoisena, Isosuo sanoo.

Kilpailuun on näillä näkymin avoin ilmoittautuminen, ja ilmoittautuneista valitaan sopivimmat osallistujat itse kilpaan.

Arkkitehtikilpailun tulos julkistetaan ensi lokakuussa, jolloin alueen kaavoittaminen pitäisi myös aloittaa. Rakennustyöt alkaisivat aikaisintaan lokakuussa 2012.

Kaupunki ja alueen muut maanomistajat ovat allekirjoittaneet Vanajanrannan kehittämistä koskevan esisopimuksen, jonka mukaan aluetta kehitetään vähintäänkin kortteleittain, eikä tonttikohtaisesti. (HäSa)

Menot