fbpx
Uutiset

Vanajaveden opisto säästää opetustiloja tiivistämällä

Vanajaveden opisto tiivistää ensi vuodeksi hieman toimitilojaan ja saattaa myös joutua tekemään joitakin tarkistuksia opetustoimintaan.

Opisto sai tiedon ensi vuoden valtionosuuspotistaan maanantaina. Valtion budjettiin tehdyt supistukset vaikuttavat opiston kohdalla noin 60 000 – 66 000 euron verran.

-Vähennystä on tämän verran, jos verrataan siihen tilanteeseen, ettei valtio olisi tehnyt karsintaa vapaan sivistystyön ja kulttuuripuolen valtionosuuksiin, laskeskelee rehtori Pirkko Tanskanen.

Hän kertoo, että opetuksen karsimista yritetään välttää mahdollisimman pitkään. Tarvittavia säästöjä saadaan aikaiseksi irtisanomalla parin opetustilan vuokrasopimus Verkatehtaalta. Asiasta on sovittu neuvotteluissa Verkatehtaan kanssa.

-Tämän jälkeen tilat ovat kyllä sitten niin tiukassa käytössä, ettei tiivistämisen varaa enää ole. Yhdessä luokassa voi olla oppitunteja jopa 70 tuntia viikossa, aamusta yömyöhään ja myös viikonloppuisin, sanoo Tanskanen.

Hämeen Sanomat kirjoitti lokakuussa (HäSa 5.10.) opiston vuokrien korotuksiin liittyvästä huolesta. Tuolloin vuokra-asioista aiottiin vielä neuvotella Verkatehtaan kanssa.

Mitä asialle nyt kuuluu?

-Emme me vuokriin mitään alennusta ole saaneet, mutta nykyisessä vuokrassamme havaittiin laskuvirhe, joka nyt on korjattu. Kiinteistö ylläpidon kustannusindeksiin sidottu korotus oli vahingossa tehty myös pääomavuokran osuuteen. Korjauksen vuoksi nykyinen vuokramme pieneni ja olemme saaneet takautuvasti jonkin verran palautustakin, Tanskanen kertoo.

Opistolla on Verkatehtaalla tällä hetkellä käytössään 1600 neliötä tilaa.

Ensi vuoden vuokrien kiinteistöjen ylläpitoindeksiin sidotut korotukset ovat tällä hetkellä vielä vahvistamatta. Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor viestittää, että korotustarve on selvillä aivan lähiaikoina. (HäSa)

Menot