Uutiset

Vanajaveden opistolle uudet tilat Tervakoskella

Vanajaveden opiston toiminta Tervakosken Seuratalolla loppuu kuluvan lukukauden jälkeen. Ensi syksystä alkaen opetus järjestetään pääosin Säästörinteessä Kirkkotiellä.

Opiston rehtori Pirkko Tanskanen sanoo, että uusia tiloja lähdettiin etsimään, koska Janakkalan kunta siirsi viime elokuussa Seuratalolle alakoulun luokkia.

-Tämän vuoden olemme sinnitelleet niin, että osa toiminnoista on siirretty kouluille. Ensi lukuvuonna sen sijaan keskitämme mahdollisimman paljon toimintaamme uuteen tilaan.

Yhteiskoululle jää kuitenkin kieltenopetus, ja molemmilla kouluilla (siis myös alakoululla) jatkuvat liikunta- ja tanssitunnit.


Taideaineille hyvä tila

Tanskasen mukaan varsinkin taideaineiden opetus helpottuu, kun ne voidaan keskittää Säästörinteeseen. Tämän lukuvuoden ajan taideaineita on opetettu yhteiskoululla.

Säästörinteen tilat ovat 150 neliötä. Katutasossa on iso ja valoisa tila, joka sopii taideluokaksi. Alakertaan voidaan sijoittaa kangaspuut.

Keramiikan tekoa varten rakennetaan uuni.

-Kyseessä on entinen pankkitalo, joten uuni tulee pankkiholviin. Sitä varten taloyhtiö rakentaa erikoisilmastoinnin, Tanskanen kertoo. (HäSa)