Uutiset

Vanhan kirjaston remontti koulutiloiksi on yhä kesken

Tuomelan koulu toimii yhä väistötiloissa. Koulun ensi- ja toisluokkalaiset aloittavat ensi viikolla koulunkäynnin entisellä kirjastotalolla Hämeenlinnan ydinkeskustassa. Kirjastotalo toimii väistötilana ainakin syyslukukauden.

Vanhaa kirjastotaloa remontoidaan parhaillaan.

– Opettajanhuone on remontissa. Olemme lähinnä paikkailleet seiniä, kertoo Kalervo Nieminen Tekmo Oy:stä.

Opettajanhuoneeseen on rakennettu keittonurkkaus. Tiloja on kunnostettu myös yläkerroksessa. Siellä parissa huoneessa on ollut vesivuotokohtia.

– Remontti on valmis tällä viikolla.

Koulun piha yhä ilman aitaa

Kirjaston piha-alueella ei vielä maanantaina ollut aitaa. Hämeenlinnan kaupungin opetuspalvelujen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa vakuuttaa, että aita saadaan tällä viikolla.

– Tilapalvelu pystyttää piha-alueelle puolitoista tai kaksi metriä korkean teräsverkkoaidan, jolla ehkäistään koululaisten juokseminen tielle.

Oppilaat kuljetetaan koululle bussilla. Pysähtymispaikka sijaitsee Hallituskadulla kirjaston kupeessa. Oppilaat käyttävät sisäänkäyntinään Hallituskadun puoleista sivuovea.

– Linja-auto lähtee Tuomelan koulun pihalta, ja koulupäivän päätyttyä palaa takaisin Tuomelan koululle iltapäivätoimintaan.

Tuomelan koulun kohtalo ratkaisematta

Sisäilmaongelmista kärsineen Tuomelan koulun kohtalo on yhä epäselvä. Lautakunta päätti äänestyksessään, että koulu puretaan ja tilalle rakennetaan uusi, mutta kaupunginhallitus oli kokouksessaan 18. kesäkuuta toista mieltä.

– Kaupunginhallitus päätti käyttää veto-oikeuttaan. Käytännössä kaupunginvaltuusto ratkaisee asian talousarvion budjettikäsittelyn yhteydessä marraskuussa. Sitä ennen ei suunnittelutoimenpiteitä käynnistetä.

Ratkaisu vaikuttaa myös siihen, kuinka kaupunki sijoittaa väistötiloiksi kaavaillut tuhannen neliön parakit Tuomelan koulun pihalle.

Sijoittaminen vaatii suunnittelua, sillä parakkeihin tarvitaan vesi-, viemäri- ja sähköliittymiä. Lisäksi niiden sijoittamisessa tulee ottaa huomioon koulun mahdollinen purkaminen tai remontointi, sekä piha-alueen käyttö koulun pihana.

– Käynnistämme parakkien hankintaprosessin heti lomien jälkeen. Pyrkimyksenä on, että saisimme parakit käyttöömme tammikuuksi.

(HäSa)

Päivän lehti

25.1.2020