Uutiset

Vanhat kaverit tapasivat HPK:n harjoituksissa

Hämeenlinnalainen Juhani ”Jussi” Launomaa seuraa tarkasti HPK:n esityksiä SM-liigassa. Vaikea vammakaan ei estä entistä nyrkkeilyn SM-mitalistia saapumaan pelistä toiseen Ritariareenan lehtereille.

– Vanhat pelikaverit hommasivat minulle kausikortin. Olen entisiä Kerhon vuonna 1966 syntyneitä junnuja. Muun muassa Arvosen Pantse (HPK:n valmentaja Pasi Arvonen) on pelannut samassa joukkueessa. Tuulolan Marko ja Lehkosen Timppakin ovat vanhoja tuttujani, kertoo Launomaa.

Hän kävi morjenstamassa kavereitaan viimeksi torstaina. Mies osallistui lähes sata vammaista keränneeseen HPK:n liigapelaajin tapaamiseen. Väki seurasi Kerhon harjoituksia ja pääsi lopuksi tapaamaan suosikkipelaajiaan.

– Pojat ovat pelanneet tällä kaudella aivan upeasti. Kerho on noussut ihan sarjataulukon kärkisijoillekin. Se on kyllä pienoinen yllätys, Launomaa nauraa.

Launomaan kanssa jäähalliin oli saapunut Virvelin päivätoimintakeskuksen ohjaaja Outi Leinonen. Hänelle Kerhon pelejä käsittelevät juttutuokiot ovat tuttuja.

– Meillä on paljon HPK:n faneja, jotka seuraavat tarkasti joukkueen menoa. Kerhon pelaajien tapaaminen oli mukava tapahtuma, sillä porukalla pääsemme matkaan vain päivisin, Leinonen muistutti.

Myös hämeenlinnalaiselle Antti Perttulalle torstain HPK-päivä oli mukava tapahtuma. Perttula sai muun muassa kaimansa, Antti Miettisen, nimikirjoituksen.

– Käyn aina silloin tällöin peleissäkin. Myös radiosta kuuntelen peliselostuksia. Toinen suosikkipelaajiani on maalivahti Mikko Tolvanen, Perttula lisää.

Vammaisten ja HPK:n kiekkotapahtuma sai alkunsa muutama viikko sitten järjestetyssä vammaispolitiikkaseminaarissa, johon osallistui muun muassa HPK-juniorijääkiekon valmennuspäällikköä Timo Lehkonen.

– Seminaarissa oltiin todella kiinnostuneita HPK:sta ja tiedusteltiin pääsisikö porukka katsomaan harjoituksia. Välitin toiveen eteenpäin, ja edustusjääkiekon väki lämpeni heti asialle, Lehkonen muistelee.

HPK:n harjoituksia oli seuraamassa jääkiekon ystäviä Virvelin päivätoimintakeskuksesta, Hämeenlinnan työvalmennussäätiö Luotsista, Viisarin työtoiminnasta ja Aulangontien Pajasta. (HäSa)

 

Päivän lehti

30.3.2020