fbpx
Uutiset

Vanhemmat tyrmistyneitä jättikoulusta

Ojoisten, Normaalikoulun ja Myllymäen koulun lasten vanhemmat ovat hämmästyneitä.

Viime viikolla vanhemmat kutsuttiin koolle ja ilmoitettiin, että kaupunki haluaa yhdistää nykyisen Normaalikoulun ja Ojoisten koulun. Samalla selvitetään Myllymäen koulun lakkauttamista ja siirtämistä samaan kouluun Opettajakoulutuslaitokselta tyhjiksi jääviin tiloihin.

-Meille ykköstoive oli saada väistötilat huonon sisäilman vuoksi, mutta emme ajatelleet, että koko koulu siirretään pysyvästi, sanoo Ojoisten koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Minna Rontu.

Hänen mielestään koulun pitäisi olla jatkossa Ojoisilla, kunhan sisäilmaongelmat on korjattu.

Salassa suunnittelua

Ojoisten koululaisten vanhemmat ihmettelevät aikataulua. Viikko ennen vanhempainiltaa tuli kutsu, ja viime viikolla illassa esiteltiin uudet suunnitelmat aivan puskista. Tiistaina lasten ja nuorten lautakunnan pitäisi jo päättää asiasta.

-Olemme kysyneet hallinto-oikeuden professorilta marssijärjestyksestä. Hän sanoi, että tämä on hyvän hallintotavan vastaista. Lasten ja nuorten lautakunnan pitäisi nyt keskustella asiasta ja järjestää vanhemmille vielä kuulemistilaisuus ennen päätöksentekoa, sanoo Hanna van der Steen.

Van der Steen on vakuuttunut, että kaupunki on valmistellut jättikoulua salassa. Isoja päätöksiä ollaan tekemässä ilman, että kaupunkilaiset saavat vaikuttaa niihin.

-Mikään vaihtoehto ei ole ollut säilyttää koulua Ojoisilla, se kyllä ihmetyttää, sanoo varapuheenjohtaja Tanja Reijomaa.

Vanhemmat ovat tilanteesta surullisia, huolestuneita ja pettyneitä.

Suuri koko huolena

Koulun koko huolestuttaa kaikkia. Suunnitelmissa on, että koulussa voisi olla jopa 900 alakoululaista.

-Miten lasten tarpeet otetaan huomioon? Ovatko lapset vain karjaa, kysyy Reijomaa.

Reijomaa sanoo, että tällä hetkellä yli 300 oppilaan Ojoisten koulussa vanhemmat tuntevat toisensa. Hän epäilee, että jättikoulussa on mahdotonta tuntea vanhempia ja kaveripiiriä yhtä tarkasti kuin lähikoulussa.

Myös psykologi Liisa Keltinkangas-Järvisen mukaan yli 700 oppilaan koulu vaikuttaa negatiivisesti oppimistuloksiin ja heikentää lapsen henkistä kehitystä.

Myös koulumatkan turvallisuus on herättänyt epäilyjä. Turuntie on yksi kaupungin vaarallisimmista, eikä Tampereentien ylistyskään ole turvallinen.

-Kuka sateentekijä saa Turuntien turvalliseksi, kysyy Myllymäen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Tallqvist.

Normaalikoululla kiire

Normaalikoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Anu Tiilikainen sanoo, että heidän kannaltaan on kiire, koska koulu loppuu keväällä.

Tiilikainen ihmettelee uutta käännettä. Vielä kolme viikkoa sitten kaupungin virkamiehet vakuuttelivat, että Normaalikoulu pidetään sellaisenaan 1-2 vuotta, mutta kouluun tulisi yksi sarja lisää koululaisia.

Tiilikainen ottaa esille, että jättikoulussa tulisi ongelmia. Ruokalatilat eivät riitä, vaikka kuinka porrastettaisiin ruokailuja. Tällä hetkellä Normaalikoulun piha-alue riittää nipin napin nykyisten oppilaiden välituntitoimintaan. (HäSa)

Adressin Ojoisten ja Myllymäen koulun puolesta voi käydä kirjoittamassa osoitteessa: www.adressit.com

Menot