Uutiset

Vanhemmille palautetaan lisää musiikkiopistomaksuja

Hauho ei ollut ainoa syntinen, joka peri Sibelius-opistossa opiskelleiden nuorten vanhemmilla laittomia omavastuuosuuksia.

Nyttemmin on käynyt ilmi, että Hämeenlinnaan yhdistyneistä kunnista ilmeisesti vain Lammi on toiminut lainmukaisesti. Siellä omavastuuosuuksia ei ole peritty.

Elämänlaatulautakunta käsittelee asiaa ensi maanantaina. Esityksenä on, että laittomasti perityt omavastuuosuudet palautettaisiin myös Rengon, Kalvolan ja Tuuloksen oppilaiden vanhemmille.

Vielä ei ole tiedossa, kuinka suurista rahoista on kysymys.

-Me vasta selvitämme päätöksiä kuntien vanhoista pöytäkirjoista ja opiskelijoista opiston oppilaslistoista, kaupunginlakimies Merja Korhonen kertoo.

Hän arvelee, ettei kuitenkaan puhuta kovin isoista rahoista.


Hattulassakin asia esillä

Hauholaiset vanhemmat tekivät aikoinaan omavastuuosuuden perimisestä kantelun apulaisoikeusasiamiehelle. Päätös tuli vasta kuntien yhdistyttyä. Sen mukaan omavastuuosuuden on perusopetuksesta annetun lain vastainen.

Elämänlaatulautakunta päätti viime vuoden lopulla palauttaa laittomasti perittyjä omavastuuosuuksia hauholaisopiskelijoiden vanhemmille 10 vuoden ajalta. Palautettavaa kertyi yli 31 000 euroa.

Nyt tilaajajohtaja Markku Rimpelä esittää lautakunnalle, että kohtuullisuuden nimissä laittomasti perityt omavastuuosuudet 10 vuoden ajalta tulisi palauttaa myös muille vanhemmille.

Kaupunginhallitukselle lähtee esitys, että nämä palautukset maksettaisiin kaupungin yleisestä vahinkorahastosta.

Myös Hattulassa on huomattu tapahtunut virhe. Hattulan sivistyslautakunta käsittelee tiistaina lisämäärärahaa perittyjen omavastuuosuuksien palauttamiseksi vanhemmille. Summa on noin 55 000 euroa.

Esitys menee vielä kunnanhallituksen ja myös valtuuston käsittelyyn. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020