Uutiset

Vanhempainliitto huolissaan Hattulan koulukyydeistä

Suomen Vanhempainliitto on laatinut kannanoton, jossa se ilmaisee huolensa Hattulan koulukuljetusten järjestämisestä.

Kunnan sivistyslautakunta käsitteli esiopetuksessa olevien lasten ja koululaisten kuljetuksia koskevia periaatteita kokouksessaan torstaina.

Vanhempainliitto on toivonut, että kuljetuksista päätettäessä otetaan huomioon perheiden arjen sujuvuus. Erityisesti puututaan siihen, että osaan kuljetuksista sisältyy omavastuu, eli oppilaat joutuvat kulkemaan omin avuin esimerkiksi linja-autopysäkille tai muulle kokoontumispaikalle.


Vanhemmilta tullut yhteydenottoja

Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila kertoo, että liitto päätti tarttua asiaan, kun hattulalaisilta vanhemmilta oli tullut yhteydenottoja asiasta.

-Koulukuljetukset ovat sellainen aihe, mistä keskustellaan aika monessa kunnassa. Me liitossa olemme halunneet korostaa sitä, ettei kuljetuksissa pitäisi tuijottaa vain raha-asioita, vaan pitäisi ajatella asiaa lasten näkökulmasta, Kurttila sanoo.

Hänen mukaansa tarkoituksena ei ole vaatia, että jokainen lapsi haettaisiin kotiovelta. Sen sijaan toivotaan, etteivät esimerkiksi alakoululaisten kävelymatkat kyytiin olisi kohtuuttoman pitkät.


Keskusteluja kevään aikana

Hattulan vt. sivistystoimenjohtaja Jari Wihersaari kertoo, että Hattulassa on keskusteltu koulukuljetusten periaatteista kevään aikana.

-Se on liittynyt lähinnä Mauri Sariolan ja Pelkolan koulujen lakkauttamiseen ja siitä aiheutuviin uusiin kuljetusjärjestelyihin, Wihersaari sanoo.

Hänen mukaansa kuljetusperiaatteet on haluttu käydä läpi lautakunnassa, jotta pelisäännöt ovat selvät ennen syyslukukauden alkua.

Hattulassa perusopetuksen kuljetuksista päättää koulutoimiston hallintosihteeri ja esiopetuskuljetuksista varhaiskasvatuksen esimies. Hallintosihteeri Arja Kontkanen kummastelee Vanhempainliiton kannanottoa ja varsinkin omavastuuasiaa.

-Reitit ja kuljetukset yritetään jo nyt suunnitella siten, ettei kohtuuttomia kävelymatkoja tulisi, mutta jokaista ei voida hakea kotiovelta, Kontkanen sanoo.

Hattulassa koulukuljetus on järjestetty oppilaille, joiden matka lähikouluun on yli 5 kilometriä, ja se on voinut olla myös pisin itse kuljettava matka koulukyytiin.

Sivistyslautakunta päätti torstaina lyhentää kilometrirajan kahteen.

Kontkasen mukaan Ilamon suunnalla on muutamia yläasteikäisiä oppilaita, joilla kertyy yli 4 kilometrin matka linja-autopysäkille. Alakoululaisilla pisimmät kävelymatkat kyytiin ovat hänen mukaansa parin kilometrin luokkaa. (HäSa)

Päivän lehti

15.8.2020