fbpx
Uutiset

Vanhusten digiboksit kuntoon vapaaehtoisvoimin

Tuhannet vapaaehtoiset auttavat tänä vuonna vanhuksia asentamaan digiboksinsa.

Esimerkiksi Suomen Lionsliitto on mukana liikenne- ja viestintäministeriön TV2007-ryhmän koulutusrenkaassa. Noin kolmisentuhatta leijonaa saa opastuksen digiboksien saloihin.

Leijonien lisäksi myös Suomen Punaisen Ristin ystäväpalvelu, Kirkon diakoniatyö, Helsinki Missio, rotaryklubit, vanhus- ja eläkeläisjärjestöt ja useat vammaisjärjestöt kouluttavat halukkaita jäseniä asentamaan digisovittimia.

Suomessa siirrytään kokonaan digitaalisiin lähetyksiin 31. elokuuta. Arvioiden mukaan yli miljoona kotitaloutta on yhä ilman digisovitinta eli digiboksia.

Kanta- ja Päijät-Hämeen lionspiiri 107-C:stä osallistuu toista sataa vapaaehtoista ministeriön koulutukseen.

– Osallistujien lukumäärä ei ole oleellista, vaan se, ettei Hämeeseen jää pimeitä alueita eli alueita, joissa apua ei ole tarjolla, kertoo piirin hyvinkääläinen varapiirikuvernööri Osmo Harju.

Lions Club Janakkalan presidentti Veijo Elo sanoo, että heiltä lähtee ainakin neljä henkeä tammikuun lopulla järjestettävään digisovittimen asennuskoulutukseen.

– Koulutettavia ei ollut edes vaikea löytää. Keskustelimme asiasta marraskuun kokouksessa ja heti kun pyysimme vapaaehtoisia ilmoittautumaan, käsiä nousi.

Hauholla taas leijonat eivät aloita ollenkaan asennuspalvelua. (HäSa)

Menot