Uutiset

Vantaa houkuttelee Tapani Hellsténiä

Kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin (sd.) kertoimet veikkauksissa Vantaan tulevaksi kaupunginjohtajaksi kasvoivat torstaina, kun Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Kari Nenonen (sd.) ilmoitti, ettei ole halukas virkaan.

Tehtävään on hakenut virallisesti seitsemän ehdokasta, mutta Helsingin Sanomien mukaan kellään heistä ei ole todellisuudessa mahdollisuuksia. Kuntalain mukaan kaupunginjohtajan virkaan voidaan valita hakijoiden lisäksi myös suostumuksensa nojalla henkilö, joka ei ole sitä hakenut ja jonka kelpoisuudesta on annettu selvitys.

Tapani Hellstén myöntää käyneensä keskusteluja mahdollisesta suostumuksestaan virkaan.

-Olemme me erilaisia keskusteluja käyneet, se pitää paikkansa. Ei pelkästään yhden ihmisen kanssa, vaan tässä on ollut erilaisia yhteydenottoja asian tiimoilta, Hellstén sanoi torstai-iltana.

Hellstén kertoo tekevänsä päätöksensä lähipäivien aikana.

-Sitten ovat ajatukset kypsyneet loppuun saakka ja olen asian osalta viisaampi. Haluan käydä tämän asian perin juurin läpi.

Eli koska kerrot selväsanaisesti, oletko halukas virkaan?

-Tässä varmaan mennään nyt viikonlopun yli. Eivät hekään voi Vantaan päässä loputtomasti odottaa. He ovat hakemassa kaupunginjohtajaa omalla aikataulullaan, eikä se ole minun päätöksenteostani kiinni. Vantaa löytää kaupunginjohtajan vaikka ratkaisuni olisikin kielteinen.

Vantaan kaupunginvaltuusto myönsi edelliselle kaupunginjohtajalle Jukka Peltomäelle (sd.) eron vajaa kuukausi sitten. Valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 14. marraskuuta. (HäSa-STT)