Uutiset

Vänttinen ja kumppanit pääsevät taas mielihommaansa

Hämeenlinnan Pallokerhon kolmosketjun sentterillä Tuomas Vänttisellä ei käynyt aika pitkäksi jääkiekkoliigan maaottelutauon aikana. Peleistä oli taukoa, mutta harjoituksissa mentiin sitäkin kovempaa. Vänttisen mukaan Kerho harjoitteli lujaa varsinkin tauon ensimmäisen viikon.

– Se oli kyllä kova viikko varsinkin niille jätkille, jotka ovat jäällä peleissä 20 minuuttia. Ensimmäisellä viikolla tarkoituksena oli puristaa mehut miehistä, mutta menoa helpotti meille tuttu hurtti huumori, vaikka kyllä sieltä pientä mutinaakin välillä kuului, nauraa Vänttinen.

Vänttisen joukkue on valmistautunut hyvin perjantain otteluun Rauman Lukkoa vastaan. Kerhon pitää olla hereillä myös heti seuraavana päivänä Ritariareenassa pelattavassa ottelussa Turun Palloseuraa vastaan.

Kovilla harjoituksilla Kerho on pohjustanut menoaan myös pidemmälle ajanjaksolle.

– Meillä on edessämme todella kova tammikuu, jolloin pelaamme yhdeksän päivän aikana kuusi ottelua, Vänttinen muistuttaa.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen sai joukkueensa vauhtiin ennen taukoa. Samanlaista menoa mies odottaa pelaajiltaan jatkossakin.

– Siksi nyt vähän rumpastiinkin. Emme nimittäin ennätä harjoitella kunnolla edes joulutauolla, Arvonen pohtii.

Vänttinen on jo muutaman päivän odotellut liigapelien jatkumista.

– Mieluumminhan sitä aina nimittäin pelaa kuin harjoittelee, virnuilee Vänttinen.

HPK saa esittää perjantaina parastaan sarjakärki Lukon kotikaukalossa.

– Lukko on kokenut ja todella laadukas joukkue, eikä ole turhaan liigan kärjessä. Teemanamme on jäähyttömyys, ja myös puolustaa pitää nyt erittäin hyvin, Arvonen suunnittelee.

Arvosen mukaan Kerho jatkaa samalla kokoonpanolla, jolla joukkue voitti Tapparan ennen taukoa.

– Tauon toisen viikon olemme harjoitelleet taas samoilla viisikoilla, Arvonen sanoo.

Maalivahti Vasiljevic try outilla

HPK on saanut riveihinsä uuden maalivahdin. Kahden viikon ajan joukkueen mukana on harjoitellut kroatialainen Andrej Vasiljevic.

Vuona 1993 syntynyt Vasiljevic on maalivahtivalmentaja Kari Lehtosen Kanadan-leirin löytöjä.

– Kaveri on meillä kolmen kuukauden try out -sopimuksella. Uutta veskaria tarvitaan viimeistään silloin kun Juuse Saros lähtee nuorten MM-kisoihin. Etsimme hänelle myös seuraa Mestiksestä, päävalmentaja Arvonen kertoo. (HäSa)

Asiasanat