Uutiset

Vapaaehtoistyö kunniaan

Kanta-Hämeen näkövammaisten puheenjohtajana koen velvollisuudekseni nostaa esiin erään tärkeän asian, varsinkin näin jouluna, jolloin ihmisillä tulisi olla erityisen hyvä tahto.

Olen pannut merkille, kuinka joitakin asioita pidetään itsestään selvyytenä, ei niin, että se olisi erityisen tahallista tai tarkoituksellista, vaan ollaan totuttu tiettyihin asioihin ja niiden hoituvuuteen sen kummemmin uhraamatta ajatusta sille, kuka kaiken takana kulloinkin toimii tai kenen toimesta jokin asia tai tapahtuma on siten suoritettu kun se meille tarjotaan.

Mieleeni tulee esimerkki menneiltä ajoilta, jolloin paikalliset kalastusseurat järjestivät vammais pilkkitapahtuman. Pilkkitapahtuman oheistuotteisiin kuuluivat muun muassa kuljetukset ja kahvitarjoilu paikan päällä. Jokainen sai pilkkivehkeen omakseen

ja tuolla se vielä minullakin on tallessa muistona mukavasta tapahtumasta. Saaliin määrää en enää muista, mutta ei se yhteen pakkaseen meinannut mahtua.

Tapahtumaan osallistui yli 200 osanottajaa. Tapahtuma oli ainutkertainen ja jokaiselle varmasti mieleen jäävä.

Tämä vain pienenä esimerkkinä, kun joskus näitä vapaaehtoisia jopa palkitaan tai muuten muistetaan pyyteettömästä työstään myös meitä näkövammaisiakin kohtaan.

Näitä arkipäivän ja juhlan valmistajia, näitä Hämeen hiljaisia hyväntekijöitä meidän tulee muistaa ja kiittää nöyrästi heitä heidän tekemästään arvokkaasta ja ainutlaatuisesta työstä.

Kanta-Hämeen näkövammaisten puolesta esitän kiitoksemme kaikille Pysäkin vapaaehtoistyötä tekeville, muille vapaaehtoistyöhön osallistuneille, lahjoittajille ja moninaisille auttajille, joiden avulla me olemme saaneet viettää monta hauskaa hetkeä. Ilman teitä se ei olisi ollut mahdollista.

Teuvo Ylitalo

puheenjohtaja

Kanta-Hämeen näkövammaiset ry.

Päivän lehti

15.7.2020