Uutiset

Vapauttava voitto viimeisillä sekunneilla

Monta kertaa tällä kaudella FC Hämeenlinna on kompastellut tappion tiukoissa otteluissa, mutta sunnuntaina Kaurialassa oli aivan toinen ääni kellossa.

Taisteluilmeellä peliin lähtenyt kotijoukkue varmisti täydet sarjapisteet Rauman Pallo-Iiroja vastaan vasta lisäajalla rangaistuspilkulta. Loppulukemat jalkapallon miesten Kakkosen ottelussa kirjattin lukemin 4–3 (1–1)

Hämeenlinnalaisten sankariksi nousi kylmäpäisellä viimeistelyllä keskikenttämies Lauri Hakanen.

– Ei siinä onneksi ehtinyt jännittää, kun tilanne tuli niin nopeasti. Tänään oli itselläni sellainen hyvä virinä ja fiilis pelata, tyytyväisyyttä hehkunut Hakanen kertoi ottelun jälkeen.

Voitto oli putoamista vastaan taistelevalle FC Hämeenlinnalle elintärkeä. Ero läntisen lohkon kahdeksantena majaileviin Ilves-Kissoihin kaventui yhteen pisteeseen. Keskiviikkoinen makea voitto TPV:stä oli tehnyt joukkueelle hyvää.

– Näitä pelejä olemme tällä kaudella hävinneet, mutta nyt tuli voitto. Tärkeät pisteet. Viikko sitten olimme täällä aika pohjalla, joten voi sanoa, että viimeiset seitsemän päivää on tehnyt meille ihmeitä. Nyt alamme hengittää niskaan ja muut saavat olla tarkkana, Hakanen virnuili.

Erikoistilanteet toimivat

Raumalaiset aloittivat pelissä maalinteon Mikko Valtasen osumalla, mutta vielä ensimmäisellä jaksolla Juho Pirttijoki puski kotijoukkueen tasoihin. Toisen jakson alussa Pirttijoki onnistui jo toistamiseen puskemalla ja vei joukkueessa johtoon. Loistavia erikoistilannepotkuja antanut Hakanen alusti molemmat osumat.

– En ole hirveästi erikoistilanteita antanut. Jerry (Jere Suomalainen) on niistä vastannut hyvällä menestyksellä, joten isot saappaat oli täytettävänä. Pitkästä aikaa myös erikoistilanteet toimivat. Keväällä teimme niistä maaleja, mutta nyt kesällä on ollut vähän hiljaisempaa, Hakanen sanoi.

FC Hämeenlinnan kolmannesta osumasta vastasi energisen ottelun pelannut Aleksi Latvanen. Hakanen ja Latvanen paukuttivat pelin kuluessa kumpainenkin myös ylärimaa tulisilla kaukovedoilla.

Liikaa maaleja omiin

Ottelu oli alun haparointia lukuun ottamatta pääosin hyvin FC Hämeenlinnan hallussa. Pari nukahdusta puolustuspäässä tekivät kuitenkin pelistä jännärin, kun Pallo-Iirojen taitava Juho Patola paukutti kaksi laukausta Sergei Lepmetsin selän taakse. Virolaisen maalivahdinkaan otteet eivät sunnuntaina yltäneet aivan keskiviikkoisen TPV-ottelun tasolle.

– Iirojen maalit olivat vähän helppoja. Tiesimme kyllä Patolan vaarallisuuden. Kolme maalia tuli omissa, joten sitä täytyy vähän miettiä, FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Pellikka pohti.

Taisteluvoitto ilahdutti kuitenkin myös valmentajaa.

– On näitä munittukin, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa löytyä se oikea FC Hämeenlinna ja on kiva lähteä uuteen viikkoon. Onneksi tuomarilla oli pokkaa viheltää rangaistuspotku, Pellikka sanoi.

Ottelussa debyyttinsä hämeenlinnalaisten paidassa tekivät tuoreet vahvistukset Chijioke Ibekwe ja vaihdosta kentälle tullut Iyam Friday. Etenkin Ibekwe esiintyi pelaamansa 75 minuuttia varsin pirteästi.

– Vaikeaa vielä näin nopeasti oikein mitään sanoa heidän otteistaan. Hyvin molemmat pääsivät mukaan peliin. Friday liittyi joukkueeseen vasta pari päivää sitten, mutta pelimies hän on, Pellikka sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot