Uutiset

Vappu ja lehti ne yhteen sopii

Vappu ilman vappulehteä on kuin Hervannan Insinöörinkatua askeltava teekkari ilman tupsulakkia.

Teekkareiden lisäksi tänä vuonna on oman vappulehtensä julkaissut myös SAK, joka yrittää lehdellään värvätä nuoria vappumarsseille ja ammattiliittojen jäseniksi.

Tarkkaavainen kuluttaja onkin vappuna vaikeuksissa, kun haalariveikot ja ay-aktiivit piirittävät lehtineen. Mihin lehteen vaivalla ansaittujen vapaahetkien lukuhetket kannattaisi uhrata?

Arvo

SAK:n nuortenlehti yllättää, tai oikeastaan ei. Vapputeemalla mennään, mutta huumoria kaipaava ei tästä lehdestä löydä hakemaansa. Keski-ikäisten toimittajatätien paasausta nuorille on sitten sitäkin enemmän: opiskele ammattiin, liity liittoon, marssi vappuna.

Läheltä vappua liippaavat jutut viinan valmistuksesta Rajamäellä, oluen nauttimisesta ravintolassa ja muistelut menneiltä vappumarsseilta. Ja sitten vielä ihmetellään miksi ay-liike ei vetoa nuoriin. Lehti on sentään ilmainen.

Kohokohta: Tupossa sovitun muutosturvapaketin valmistelu on edennyt ennätysvauhtia. Lakiuudistusten sisällöistä on jo sovittu, vaikka esimerkiksi työttömyysturvan parannukseen liittyvien lakimuutosten valmistelun määräaika päättyy vasta toukokuun lopussa.

– Tylsä
+ Lauri Ihalainen -paperinukella on pantterikalsarit!

Tamppi

Jättimäiseen SIM-korttiin pakattu Tampereen teekkareiden Tamppi pitää urheasti seksi-, homo- ja kakkahuumorin lippua yllä. Miksi vaivautua ylittämään hyvän maun rimaa, kun sen alta voi sujahtaa niin helposti ruotsalaisvitsillä. Sopivaa kamaa nousuhumalaan, Myrkky-lehden ystäville tai teinipojan kehitystasolle jääneelle dippainssille. Tissit, he-he-hee!

Huonosti piirretyt sarjakuvat ja juttujen keskelle sijoitetut humoristisen huonot mainokset pitävät perinteistä teekkarilehtitunnelmaa sopivasti yllä.

Kohokohta: Ruotsalaisen iskulause: Haluaisin käydä yhdessä sun toisessakin paikassa.

– Vanhoja huonoja vitsejä
+ Vanhoja hyviä vitsejä ja pari uuttakin
+ Lehden mukana tulee tikkukaramelli ja tarroja

Äpy

Otaniemen teekkarit ovat pakanneet lehtisensä mukaan Marimekon Maija Isolan Ruusupuu-designilla koristellun piknik-alustan, johon on painettu valmiiksi paikat ruokailuvälineille ja helposti ruokailun lomassa lausuttavia vitsejä.

Kiiltävälle paperille painetun lehden jutut ovat kuituliinan irtovitsejä pidempiä ja aikuisempia, ehkä vähän liikaakin. Lukeminen vaatii keskittymistä ja juttuja on hankala heitellä vappuriennoissa muille. Osassa sivuja on ylimääräisiä taitteita, jotka hankaloittavat käyttöä. Mainokset ovat oikeasti hauskoja.

Kohokohta: Kustannusleikkaus tele-alalla: Soneeraus. Edullinen yrityskauppa: Zed and breakfast. Odottamaton jatko-osa: Zedin paluu. Mikä ei kuulu joukkoon? Sonera, Smart, Trust.

– Turhankin ammattimaisella otteella tehty lehti
+ Kankaaseen voi käärityä, kun väsy iskee
+ Paljon vastinetta kahdeksalle eurolle

Päivän lehti

20.1.2020