Uutiset

Vappubooleilla puhuttivat politiikka ja jääkiekko

Veljekset Antti Paranko ja Aleksi Aromaa musikantteineen tahdittivat Hämeen Sanomien tämänvuotisia vappubooleja saaden juhlaväeltä kovasti kiitoksia taidokkaasta soitannasta.

Tyylikkäästi vuosimallin 1952 vanhalla mustalla poliisi-Volvolla juhliin saapui veteraanijääkiekkoseura Kuivansillan Kohottajista Veikko Pulli yhdessä Arja-vaimonsa kanssa. Auto on ristitty Ojoisvilleksi. Nimelle on parikin selitystä.

-Tämä oli vuosina 65-69 käytössä meillä Ojoisten pojilla, joista kymmenen omistaa nyt autoa. Lisäksi entisaikojen huippunyrkkeilijä Cassius Clay (Muhammad Ali) oli kotoisin Loisvillestä, Veikko Pulli selittää vanhanajan kuljettajan tamineissaan.


Vaalitappio kirpaisee edelleen

Yhdessä jos toisessakin juhlaseurueessa keskustelu kääntyi illan aikana tuoreisiin eduskuntavaaleihin ja niiden yllätystulokseen perussuomalaisten osalta.

-Vihreänä voin sanoa, että turpiin tuli avarilla (avokämmenellä) molemmilta puolilta. Soukolan Ismo täällä näyttää olevan ainoa, joka on iloinen, ja se hänelle suotakoon, mutta lunta tulee vielä hänellekin tupaan, vaikka on kesä vasta tulossa, vitsaili entinen vihreiden valtuutettu, Hämeenlinnan Kesäteatterin tuottaja Martti Töttölä.

Kokoomusehdokkaana ollut valtuutettu Sari Rautio murehti yhä kansanedustajapaikan karkaamista käsistään.

-Harmittaa vieläkin! Ja täällä on moni muukin tullut sitä minulle harmittelemaan. Mutta mikä on oikeasti hienoa, on se, että nyt taas politiikasta on lupa puhua joka paikassa ja ihmiset kertovat mielipiteitään.

-Nyt kuitenkin pitää miettiä, mikä minusta tulee isona, hän lisää tulevaisuuteensa viitaten.

Iltaa ja vappupäivää Rautio aikoi viettää Sairionmäellä naapuruston kanssa sekä osallistua sunnuntaina kokoomuksen vappujuhlaan. Töttölä haaveili jo vappubrunssista Suisto-klubilla.


Kaimat löysivät toisensa

Sisustus Home -liikkeen yrittäjä Raija Hyppönen juhli sisarensa Tarja Lehtosen kanssa.

-Tosi kivaa on ollut. Hyvät tarjottavat ja hyvää musiikkia. Vielä ei ole punaista nenää, mutta ehkä sekin tulee boolin myötä, Lehtonen naureskeli.

Vappupäivän hän aikoi viettää lapsenlapsensa syntymäpäivillä Valkeakoskella, ja jälkikasvun tapaaminen oli Hyppösenkin suunnitelmissa.

Optikko Kivisen yrittäjä Ismo Kivinen ja Anja Kivinen myönsivät puhuneensa booleilla työasioista. Vappupäivän ohjelmassa oli Verkatehtaan vappuun tutustuminen ja vapputorilla lasten kanssa pyöriminen.

Etunimikaima-Karit olivat löytäneet toisensa ihmisvilinässä – nimittäin Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Kari Koivu ja Restelin aluejohtaja Kari Viitamäki. He puhuivat syvällisiä.

-Puhuimme siitä, miten olemme saaneet elää hienon elämän. Meitä yhdistää lenkkeily Aulangolla, jossa tavatessamme puhumme vieläkin syvällisempiä, Koivu avautui sympaattiseen tapaansa.

-Meitä yhdistää myös musiikki, joka on minulle tullut verenperintönä, Viitamäki totesi, ja Koivu lisäsi olevansa musiikin suurkuluttaja.


Väki ihasteli kultapystiä

Vappuboolien ruokapöytää komisti Hämeenlinnan Pallokerhon naisjääkiekkojoukkueen SM-kultapokaali, Aurora-malja, jota päätyi monien muiden lailla ihailemaan Tiina Haapanen NCC Rakennus oy:stä.

-Mikäs tää on? Yleensä näitä on nähty kentillä vain miesten käsissä. Olen ylpeä, että tällainen on naisten ja etenkin hämeenlinnalaisten naisten käsissä, hän hehkutti kuultuaan pystin taustat juhlavieraina olleilta HPK:n naisilta.

-On kunnianosoitus, että meidät on kutsuttu juhliin ja huomioitu meidän suomenmestaruutemme sekä laitettu pokaali esille, sanoi HPK:n maalivahti Maija Hassinen, joka oli tiistaina palannut maajoukkuematkalta.

Ylpeä tyttärestään ja koko joukkueesta oli myös Jorma Hassinen, Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiöiden toimitusjohtaja.

-Olen onnellinen tyttöjen puolesta.

Samaan aikaa vappuboolien kanssa Suomen miesten MM-joukkue pelasi avausottelunsa Tanskaa vastaan voitokkaasti 5-1. Maija Hassinen ei ihan jaksa uskoa Suomen pääsevän mitalisijoille, mutta joukkuetoverit Vilma Vaattovaara, Jutta Stoltenberg ja Fanny Jalonen veikkailivat pronssia.

-Kannattaa tehdä maaleja ja pitää oma pää puhtaana, olivat Jutta Stoltenbergin neuvot Leijonille. (HäSa)