Uutiset

Varas juuttui jälleen savupiippuun

Murtovarkaiden ammattikunnassa jylläävistä muotivirtauksista ei yleensä paljon puhuta. Se kuitenkin on selvää, että amerikkalaisten murtovarkaiden keskuudessa savupiippuun juuttuminen on tällä hetkellä kuumaa kamaa. Suurin piirtein joka toinen päivä joku muotivirtauksia tunnollisesti seuraava murtovaras joudutaan pelastamaan piipun uumenista.

Oma taiteenlajinsa ovat murtovarkaiden meriselitykset piippuun joutumisesta. Kalifornian Brawleyssa on nyt ollut liikkeellä kaveri, joka oli kiivennyt talon katolle kuulemma ihailemaan tähtiä. Ilmeisesti tähtitaivaan kauneudesta hurmioituneena hän oli sitten tullut pudonneeksi savupiippuun.

Huomattuaan juuttuneensa piippuun voro oli ottanut housut jalastaan ja heilutellut niitä kuin merihätään joutunut purjehtija konsanaan. Naapuritalon asukkaat näkivät tämän ”savumerkin” ja soittivat poliisit paikalle. Poliisit puolestaan ottivat yhteyttä palokuntaan.

– Olen kuullut ja lukenut savupiippuun juuttuneista varkaista, mutta nyt näin sellaisen ensimmäistä kertaa toiminnassa. Se näytti aika hassulta, paloesimies Manuel Sevilla luonnehtii.

Hoitoon toimitettu varas yritti paeta sairaalasta, mutta henkilökunta pysäytti hänen rynnäkkönsä. Pakoyritystä ei sovi ihmetellä. Savupiippumiehen nimi kun sattui löytymään etsintäkuulutettujen luettelosta.

Hollannin naispoliisit vihaavat uusia asujaan

Parikymmentä hollantilaista naispoliisia on tehnyt valituksen uusista virka-asuista. Naispoliisit kun eivät mielellään pukeutuisi läpinäkyviin paitoihin.

Naispoliisit sanovat uusien paitojen tuovan epävarman olon ja aiheuttavan sen, että heitä pidetään entistä enemmän silmällä. Ja valkoiset rintaliivit ne kuulemma vasta pelottavan hyvin paidan alta loistavatkin.

Tilanne saattaa korjautua virallisilla poliisialuspaidoilla. Hollantilaiset naispoliisit ovat ennenkin valittaneet asuistaan. Univormun rintataskut on kertaalleen pantu uusiksi.
STT

Mainos