fbpx
Uutiset

Varas varasti poliisiauton

Poliisit Eschwegen kaupungissa Saksassa järkyttyivät tolaltaan nähdessään varkaan vohkivan poliisiauton laitoksen edestä.
Mies, 27, oli tuotu poliisilaitokselle hänen jäätyä kiinni murtovarkaudesta. Mies kuulusteltiin, jonka jälkeen hänet päästettiin vapaalle jalalle odottamaan oikeudenkäyntiä.

Murtovarkaalla ei kuitenkaan ollut kiinnostusta suunnata kohti vapautta jalkaisin. Hän otti käyttöönsä poliisiauton ja huristeli tiehensä.

Autovarkautta aitiopaikalta todistaneet poliisit lähtivät miehen perään. Takaa-ajo tuotti tuloksen. Mies tuotti uudestaan laitokselle, mutta tällä kerta hänet otettiin säilöön.

– Tämä ei ole pelkästään epätavallista. Tämä on myös noloa, poliisin tiedottaja luonnehti tapahtunutta.

Saksan pojat ja Ruotsin tytöt – toivoton yhdistelmä

Saksan Bremerhavenin eläintarhan kuusi urospingviiniä eivät edelleenkään tee elettäkään lähestyäkseen hameväen seuraa. Kavereille tuotiin viime vuonna Ruotsista viisi tyttöä tarjolle, mutta pojat pitävät edelleen vain oma kivaa.

– Ruotsalaiset eivät tee minkään sortin aloitteita, eläintarhassa työskentelevä Heike Kück manaa ja ihmettelee, että mikä ihme niillä ruotsalaisillakin oikein on vialla.

Ruotsalaisnaaraat tuotiin Bremerhaveniin siinä toivossa, että tarhaan syntyy uusia potria pingviinejä. Hanke on toistaiseksi ollut pettymys, mutta toivo Bremerhavenissa elää yhä. Muun muassa siitä syystä, että yksi keimaileva ruotsitar onnistui aiheuttamaan kahden saksalaisuroksen suhteen päättymisen.

Eläintarhan yritykset pakkokäännyttää homoseksuaaleja ovat saaneet osakseen runsaasti kritiikkiä.

– Meille riittää, jos näemme tästä porukasta syntyvän edes yhden heteroparin, sen jälkeen munan ja lopulta kauan toivotun pikkuisen, eläintarha puolustautuu tiedotteessaan.

Tutkijat: Linnut tunnistavat eri kieliä

Linnut eivät pysty ainoastaan matkimaan ääniä, ne kykenevät myös erottamaan puhutut kielet toisistaan. Näin väittää japanilainen tutkimusryhmä.

Osa kokeen linnuista opetettiin hyppäämään orrelle, kun niille luettiin englanninkielisiä tekstikatkelmia. Sitten sekaan lisättiin kiinankielisiä katkelmia niin, että lintu sai palkinnon vain hypätessään orrelle englannin kieltä kuullessaan. Pian linnut oppivat tunnistamaan halutun kielen 75 prosentin varmuudella.

Yhtä hyvään tulokseen päästiin verrokkikokeessa, jossa linnun piti tunnistaa samalla tavalla kiinan kieli.

– Ihmiset pystyvät intonaation ja ääntämistavan perustella erottamaan toisistaan myös kieliä, joita he eivät osaa. Näyttää siltä, että linnuilla on sama kyky, linjaa psykologian professori Shigeru Watanabe.

Jo aiemmin on havaittu, että nisäkkäät kuten hiiret ja apinat kykenevät erottamaan toisistaan ihmisten eri kieliä.

STT

Menot