Uutiset

Värikkäällä pelillä välieriin

LP Kangasalan kahden mestaruuden mittainen putki lentopallon Suomen cupissa ei tänä vuonna saa jatkoa.

Hämeenlinnan Pallokerhon naiset pudottivat kangasalalaiset cupista voittamalla molemmat puolivälierien osaottelut. HPK saalisti sunnuntaina välieräpaikan vieraskentällä lukemin 2–3 (25–19, 21–25, 27–25, 21–25, 10–15).

Ottelu oli äärimmäisen tasaväkinen ja molemmat joukkueet tekivät kaikkensa jatkopaikan eteen. Lopulta hämeenlinnalaisten vahva hyökkäyspeli ratkaisi voiton. Kerhon voiton takuunaisena hääri nuori hakkuri Piia Korhonen, joka takoi pisteitä tärkeissä paikoissa.

Joukkueensa parhaana palkittu Korhonen (20/+12) oli ottelun jälkeen iloinen joukkueensa menestyksestä.

– Oma peli olisi voinut ehkä mennä vieläkin paremmin, mutta olen tyytyväinen erityisesti pelin lopputulokseen. Meillä on jo tässä vaiheessa kautta hyvin yhtenäinen tiimi, Korhonen hymyili.

Kangasalan hyökkäys ei kestänyt

Kerho oli ottelussa terävämpi ratkaisevissa palloissa, mutta syöttöjen vastaanottossa oli välillä suuria vaikeuksia. Kangasala onnistui pommittamaan ottelun aikana parisenkymmentä ässää.

Kotijoukkue kuormitti hyvillä syötöillään erityisesti HPK:n Ekaterina Skrabatunia. Hakkuri joutui vastaanottamaan yli puolet kaikista syötöistä. Skrabatun paransi vastaanottoaan pelin edetessä ja paikkasi muutamia haparointejaan lyömällä painavia palloja vastustajan kenttään.

Lopulta HPK ei kuitenkaan jättänyt vastustajalleen mahdollisuuksia vaan oli kahdessa viimeisessä erässä askeleen edellä. Kangasalan kohtaloksi koitui hyökkäyspelin hyytyminen.

Sunnuntain kohtaaminen oli joukkueille jo neljäs kohtaaminen peräjälkeen. HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano näki ottelusumassa etunsa.

– Joskus on hyvä pelata monta kertaa samaa vastustajaa vastaan. Nyt pystyimme tuomaan peleihin niitä asioita, joita olemme käyneet läpi harjoituksissa, Napolitano sanoi.

Rautiainen …loukkaantui

Napolitano oli tehnyt joitakin muutoksia sunnuntain aloituskokoonpanoon, sillä sekä Lexi Erwin että Anna Boricheva aloittivat ottelun penkillä.

– Valitsin aloituskokoonpanon eilen. Meille on tärkeää pitää koko joukkue iskussa, sillä kausi on pitkä. Odotin tänään joukkueelta hyvää peliä ja samanlaisia suorituksia kuin harjoituksissa. Voitto oli meille hyvä juttu, Napolitano sanoi.

Ottelun toi hämeenlinnalaisille myös loukkaantumismurheita, sillä libero Eveliina Rautiainen satutti jalkaansa toisessa erässä ja joutui jättämään kentän. Rautiaisen korvaajaksi liberopaitaan sonnustautui Anna Boricheva.

– Anna oli ainoa vaihtoehto uudeksi liberoksi. Eveliinan jalan kunnosta emme osaa vielä sanoa. Tilanne ei kuitenkaan vaikuttanut kovin hyvältä, Napolitano kertoi. (HäSa)

Asiasanat