Uutiset

Varikonniemeen kaavaillaan kerrostaloja ja ravintolaa

Varikonniemessä ja rautatieaseman tuntumassa voi kymmenen vuoden kuluttua asua noin tuhat ihmistä enemmän kuin tällä hetkellä. Kaupungin visioissa seudusta tulisi kerrostalovaltainen, kaupunkimainen asuinalue.

-Voisihan siellä olla jotain tiivistä ja matalaakin, mutta on se sen verran keskeinen alue, että kerrostaloja sinne pääasiassa tulisi, kertoo tilaajajohtaja Päivi Saloranta.

Saloranta korostaa, ettei koko Varikonniemeä ole suinkaan tarkoitus rakentaa täyteen. Suurin osa niemestä kuuluu kansalliseen kaupunkipuistoon ja on suojeltu, eikä sinne saa rakentaa.

Asemanseutu ja Varikonniemi ovat mukana kaupungin kaavoituksen suuntaviivoja esittelevässä keskustavisiossa, jonka luonnos on parhaillaan kuntalaisten kommentoitavana.

Keskustavisiossa puistomaiseen Varikonniemeen on hahmoteltu asuntojen lisäksi matkailua tukevia palveluja. Saloranta kuitenkin kertoo, ettei alueelle ole kaavailtu mitään huvipuistoa tai muitakaan suuria rakennelmia. Kyse olisi kaupungin maille tulevista uudisrakennuksista, joissa voisi olla esimerkiksi kahvila-ravintola sekä matkailuneuvontaa.

Koska Varikonniemi ja Asemanseutu sitten voisivat lähteä rakentumaan? Saloranta kertoo, että ensin paukut kohdistetaan Keinusaaren ja keskustan Etelärannan suunnitteluun. Paljon on kiinni myös Saarioisten kiinteistön omistajasta.

-Neuvottelut ovat edelleen kesken, enkä usko, että se kovin nopealla aikataululla lähtee liikkeelle. Mutta varmaan joskus viiden vuoden sisällä on jo jotain pakko tehdä, Saloranta arvioi suunnittelun aikataulua. (HäSa)

Lue aiheesta lisää sunnuntain Hämeen Sanomista.