fbpx
Uutiset

Värillä on väliä!

Kirjoituksessaan “Natokanta ratkaisee presidentinvaaleissa” 10.2. 2005 Tapio Eerola luonnehtii omaa käsitystänsä orastavasta porvariyhteistyöstä. Eerola toteaa: “Jos presidentinvaalien toisella kierroksella ovat vastakkain Halonen ja joku Nato-jäsenyyttä ajava kokoomuslainen, valinta on helppo.”

Eerola siis äänestäisi sosialistia, koska on hänen kanssaan samaa mieltä Nato-kannasta.

Kun Halosen virkakausi on ohi, on Suomessa, porvarillisessa maassa, istunut 24 vuotta sosialistinen presidentti. Miksi näin? Koska kokoomus ja keskusta eivät saa aikaiseksi riviensä yhdistämistä edes presidentinvaalien toisen kierroksen ajaksi.

Miksi SDP aina voittaa? Koska vasemmistoliiton äänestäjät ymmärtävät äänestää omaa ideologiaansa lähempänä olevaa ehdokasta, vaikka olisikin joistain asioista eri mieltä.

Viime vaaleissa osa kokoomuksen vaikuttajista menivät Halosen puolelle toisella kierroksellla. Hävetköön, sanon minä! Syynä tietysti saattoi myös olla erään keskustavaikuttajan kannanotto, ettei kepu äänestä kokoomusta toisella kierroksella.

Itse aion äänestää keskustalaista presidenttiehdokasta toisella kierroksella, mikäli kokoomuslainen ehdokas ei sinne pääse. Syy on yksinkertainen. Haluan, että porvarillisessa maassa on porvarillinen presidentti!

Ilkka Viitanen

Hauhon Kansalliset Nuoret ry vpj

Kokoomuksen nuorten liiton hallituksen jäsen

Hämeenlinna

Menot