Uutiset

Varkaalla melkomoinen supliikki

Muuan hollantilainen varas taitaa olla melkoisen hyvä suustaan. Voro onnistui puhumaan tiensä sisään kymmenien ihmisten koteihin väittämällä, että hän etsi kadonnutta salamanteriaan.

Välillä supliikkimies vaihtoi tarinaansa niin, että kadoksissa oli muka leguaani tai hamsteri.

Kuukausien jäljityksen päätteeksi poliisi kuitenkin sai kiinni Salamanterimiehen. Kävi ilmi, että hän on 33-vuotias ja koditon.

Varas joutunee lukemaan tiilenpäitä. Hän tunnusti vohkineensa eri puolilla Hollantia yli 60 rahapussia puhuttuaan ensin uhriensa päät pyörälle.

STT

Tuo ase, saat tilalle tietokoneen

Meksikon pääkaupungissa Méxicossa on tarjolla merkillinen vaihtokauppa. Eräs jättimetropolin kaupunginosa lupaa uuden tietokoneen jokaiselle, joka luovuttaa viranomaisille tuliaseen.

Hankkeen tavoite on vähentää Meksikon pääkaupungin vakavaa rikosongelmaa.

– Monilla ihmisillä on kotonaan ase, joka on ehkä hankittu itsepuolustusta varten. Tilanne kuitenkin päätyy surullisesti perhetragediaksi, jos asetta käytetään väärin, linjaa Alvaro Obregonin alueen paikallisjohtaja Guadalupe Lopez.

Ampumavälikohtaukset ovat päivittäinen uhka 18 miljoonan asukkaan suurkaupungissa.

STT-Reuters

Valaan oksennus omaisuuden arvoinen

Omaisuuden voi tienata hyvinkin yllättävällä tavalla. Australialainen pariskunta rikastui, kun he löysivät rannalta möykyn valaan oksennusta. Kyseessä oli liki 15 kilon painoinen ambrakasa, jonka arvo on satojatuhansia dollareita, kertoi Australian yleisradio.

Ambran arvo on 20 Yhdysvaltain dollaria (16,5 euroa) grammalta. Kalastaja Leon Wright ja hänen vaimonsa Loralee siis nettoavat löydöstään noin 295 000 dollaria.

Wrightit olivat kävellä onnensa ohi, sillä Loralee ei halunnut ottaa erikoista möykkyä mukaan. Pariskunta jättikin valaan oksennuksen ensin rannalle. Kun mystinen möykky kuitenkin oli vielä parin viikon kuluttua samalla paikalla, he nostivat sen ajokkinsa lavalle.

Ambra on kaskelotin suolistosta peräisin oleva erite, jota muodostuu, kun valas sairastaa kalojen välityksellä leviävää tartuntatautia. Sairaat valaat oksentavat ambramöykkyjä.

Ambraa käytetään hajuvesien lisäaineena, sillä se saa tuoksun säilymään pitempään. Ambra on niin harvinaista, että hajuvesiteollisuus on korvannut sen suurelta osin synteettisillä lisäaineilla.

STT

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic