Uutiset

"Varo sanaa aikuinen"

Pitkät tukat ovat vaihtuneet silmälaseihin, mutta kipinä säilyy.

– Varo sanaa aikuinen. Kohta lehdessä lukee, että aikuiset miehet soittavat rockia aikuisille, Puuman basisti Markku Remes varoittaa laulaja Petteri Erkintaloa.

Remes ja Erkintalo sekä rumpali Marko Lahti ja kitaristi Aki Vanhanen ovat sitä mieltä, että yli kolmekymppiset eivät ole missään nimessä liian vanhoja laittamaan bändiä kasaan ja ottamaan rockia tosissaan.

Hämeenlinnalaiset miehet ovat soittaneet erilaisissa kokoonpanoissa vuodesta 1995. Puuma laitettiin kasaan kaksi vuotta sitten. Pitkät tukat ovat vaihtuneet silmälaseihin ja pilvilinnat realismiin, mutta kipinä ei katoa.

Rockia miehet kutsuvat vakavaksi harrastukseksi ja elämäntavaksi.

– Kymmenen vuotta sitten treeneissä kiskottiin kaljaa joka kerta. Nykyään kun me treenataan selvinpäin töiden jälkeen, se harvoin menee painimiseksi, Lahti nauraa.

Miehet kertovat, että iän myötä soittamiseen on tullut varmuutta ja näkemystä.

– Musiikin teosta nauttii nykyään enemmän. Tätä osaa arvostaa ihan eri tavalla. Enää ei ole niin tärkeää lähetellä demoja levy-yhtiöihin. Se riittää, että tekee hyvää musiikkia, Erkintalo summaa.

Toivo suuremmasta elää kuitenkin yhä, vaikka se ei olekaan itsetarkoitus. Puuma julkaisi promosinglen keväällä. Lokakuussa julkaistaan kokopitkä levy.

Puuma pakenee häkkejä

Miehet liittävät musiikkiinsa sellaisia sanoja kuin ”raivo”, ”miehekäs” ja ”suomalainen rock”. Promosinkun biisi Kirjoitan nimesi tähtiin on kuitenkin varsin pop, aika romanttinenkin.

– Se promosinkku on radioa varten valittu. Suuri osa meidän biiseistä on hyvällä tavalla outoja. Ei mitään perusradiokamaa, Erkintalo kertoo.

Puuman biisejä on kuvailtu muun muassa CMX:n ja Sir Elwoodin hiljaisten värien sekoitukseksi, mutta tämä Puuma ei viihdy häkissä. Lahti pitää bändin vahvuutena erityisesti sitä, ettei rajoja ja selkeää tyyliä ole määritelty.

– Mikään ihan perinteinen ei yleensä mene läpi. Meillä on kaikilla hieman erilainen musiikkimaku. Se kuuluu musiikissa ja täydentää kokonaisuutta, Lahti kuvailee.

Seuraavan kerran Puumaa kuullaan Ämyrockin lavalla Kaupunginpuistossa 2.7. kello 12. (HäSa)

Päivän lehti

7.8.2020