fbpx
Uutiset

Vartiointiala uhkaa lakolla – lentokenttien turvatarkastukset voivat kangerrella tai jopa loppua

Palvelualan ammattiliitto PAM antoi tänään koko vartiointialaa koskevan lakkovaroituksen. Jos lakko toteutuu, siitä tulee kolmipäiväinen. Mahdollinen työtaistelu alkaa keskiviikkona 24. lokakuuta ja päättyy perjantaina 26. lokakuuta.

Vartiointialan yleissitovan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 työntekijää. He työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina.

PAM:n neuvottelupäällikkö Jyrki Sinkkonen vahvistaa, että turvatarkastajiin kuuluu esimerkiksi lentokenttien turvatarkastusten työntekijöitä.

– Kyllä lakko esimerkiksi lentokentillä vaikuttaisi enemmän tai vähemmän. Rajauspyyntöjä ei ole ainakaan vielä tullut, Sinkkonen kertoo.

PAM:n mukaan lakon ulkopuolelle rajataan hätätyöt sekä tehtävät, joissa lakko vaarantaisi yhteiskunnalle tärkeitä elintoimintoja tai aiheuttaisi yleiselle edulle huomattavaa vahinkoa.

Lakkovaroitus liittyy työehtosopimusneuvotteluihin, joita PAM on keväästä asti käynyt Palvelualojen työnantajien eli Paltan kanssa.

Neuvotteluissa ei ole päästy molempia osapuolia tyydyttävään tulokseen. Kiistaa on sekä palkankorotuksista ja palkkarakenteesta että pelisäännöistä muun muassa paikallisessa sopimisessa ja aseenkannossa.

Menot