Uutiset

Varuskunnan päiväkoti lopettaa toimintansa

Varuskunnan päiväkodin toiminta loppuu heinäkuun 31. päivään mennessä. Palvelujohtaja Marja-Liisa Akselinin mukaan päiväkodin lakkauttaminen ei ole ainakaan tässä vaiheessa katastrofi.

Palveluja aiotaan keskittää entisestään; muun muassa yöhoito loppuu Kaivokadulla ja iltahoitoryhmä siirtyy muihin tiloihin.

-Voi olla, että syksyllä tulee tiukat paikat. Tilanne helpottuu vuoden 2012 puolella, kun kaupungin itäpuolelle ja mahdollisesti Saaristen koulun kortteliin tulee uusi päiväkoti. Saamme myös palkata pari uutta perhepäivähoitajaa.

Lasten ja nuorten lautakunta päätti viime vuoden puolella, että varhaiskasvatuksen palveluverkostosta pitää supistaa 320 000 euroa. Jo silloin uumoiltiin, että säästötoimenpide kohdistuu muun muassa Varuskunnan päiväkotiin.

-Päiväkoti on vuokratiloissa, joten säästöä syntyy vuokran osuudesta sekä siivous- ja ruuan kuljetuskustannuksista.

Päiväkodissa on tällä hetkellä 37 lasta, joista osa on tulevia eskarilaisia. Akselinin mukaan päivähoitopaikkoja vapautuu eskarilasten siirtyessä koululaisiksi.

-25 lapselle täytyy löytyä paikka. Alustavien suunnitelmien mukaan Birger Jaarlin kadun Kotirinteeseen on menossa 18 lasta, Varuskunnan varhaiskasvatuskeskuksen johtaja Mika Pietilä kertoo.

Myös kolme kuudesta työntekijästä siirtyy Kotirinteeseen. Kolmelle etsitään uutta paikkaa. Pietilän oma määräaikainen työsopimus päättyy heinäkuun 31. päivä.

Isojen ryhmän tila on jo suljettu

Yksi syy juuri Varuskunnan päiväkodin lakkauttamiseen on rakennuksen huono kunto.

-Talossa on sisäilmaongelmia. Vesi on tullut liikuntasalin katon rajasta sisään, mutta suurimmat ongelmat ovat olleet talon toisessa päädyssä. Isojen ryhmän tila on kokonaan suljettu.

Päiväkotilasten vanhemmat tietävät lakkautussuunnitelmista, mutta Pietilän mukaan asia ei ole aiheuttanut sen isompaa polemiikkia.

-Vanhemmat tietävät, minkälaiset olosuhteet täällä on.

Keskiviikkona päiväkodilla järjestetään tiedotustilaisuus lasten vanhemmille. Vanhemmat voivat käydä tutustumassa eri päiväkoteihin kuluvan viikon aikana.

Senaattikiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Jouko Ketola toteaa, että varuskunta-alueen päiväkotirakennus kuuluu suojeltaviin kohteisiin. Ennen kuin reilun sadan neliön rakennuksen jatkoa suunnitellaan, täytyy siihen Ketolan mukaan tehdä remontti.

-Rakennuksen jatkokäyttö on vielä tässä vaiheessa täysin avoin.

Ketolan mukaan nykyisen vuokrasopimuksen mukaan rakennuksen kunnossapitovastuu on kuulunut kaupungille. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic