fbpx
Uutiset

Varustamot ja Finnair avaavat uusia reittejä, kun koronarajoitukset lieventyvät Baltiassa ja Pohjoismaissa

Suomalaiset saavat matkustaa nyt Viroon, Latviaan ja Liettuaan sekä Norjaan, Tanskaan ja Islantiin. Maat ovat päässeet Suomen tavoin koronaviruksesta eroon lähes kokonaan.
Kuukausi sitten Suomen ja Viron välinen lauttaliikenne avautui lähinnä työmatkalaisille. Nyt on turismin aika. Kuva: Kimmo Penttinen
Kuukausi sitten Suomen ja Viron välinen lauttaliikenne avautui lähinnä työmatkalaisille. Nyt on turismin aika. Kuva: Kimmo Penttinen

Baltian maiden matkustusrajoitusten poisto antaa uusia mahdollisuuksia laivamatkustamiseen.

Tallink Silja, Viking Line ja Eckerö Line lisäävät lähtöjä Tallinnaan ja vaihtoehtoja Baltian matkustamiseen.

Tallink Silja tarjoaa uutena kesäajan reittiä Helsinki–Riika, joka kestää edestakaisena risteilynä vajaat kaksi vuorokautta kaupunkikierroksineen. Reitillä liikennöi Silja Serenade, jonka lähdöt ovat joka toinen päivä.

– Riian risteilyä on varattu todella paljon, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Viking Line siirsi toisen laivan kulkemaan Helsinki–Tallinna-välillä. Tallink Silja on lisännyt päivittäisten lähtöjen määrän Tallinnaan jo kahdeksaantoista, mikä on enemmän kuin tavallisena kesänä. Eckerö Line palaa rajoitusten purun myötä normaaliaikatauluihin.

– Uskomme, että suomalaisten matkailu Viroon ja Baltiaan on erittäin suosittua tänä kesänä, toteaa Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen tiedotteessa.

Ahvenanmaa nousee kohteena

Sekä Viking Line että Tallink Silja tarjoavat myös pääsyn Ahvenanmaalle Turusta tai Helsingistä. Tukholmassa voi käydä risteilyllä, jossa ei poistuta laivasta.

Yleisesti ottaen laivojen kapasiteettia on pienennetty normaaliajoista ja ravintoloissa on pöytiintarjoilu. Yökerhot ovat kiinni kello 23 jälkeen.

Varustamoiden liiketoimintaa pelkkä Tallinna ei välttämättä pelasta.

– Ruotsi on meidän murheenkryyni. Jo nyt voi sanoa, ettei tule normaali korkeasesonki, sanoo Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

Sekä Viking Linen että Tallink Siljan kalusto seisoo osittain paikallaan. Molemmat yhtiöt miettivät, voiko kalustoa käyttää uusilla reiteillä. Esimerkiksi Tallink Silja pohtii Ruotsin sisäistä liikennettä.

Finnair reagoi uuteen tilanteeseen

Finnair on avannut muun muassa suorat lentoreitit Osloon ja Riikaan. Suomesta saa matkustaa vapaa-ajan matkalle Baltiaan ja kaikkiin muihin Pohjoismaihin paitsi Ruotsiin.

Meillä on myös kyky lisätä lentoja rajoitusten poistuessa, kertoo Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen.

Finnair tarjoaa myös lisää lentoja Malagaan heinäkuussa. Espanja sallii suomalaisten turismin.

Hallituksen suositus kuitenkin on, ettei Baltian ja Pohjoismaiden ulkopuolelle tai Ruotsiin matkustettaisi. Palatessa suositeltujen maiden ulkopuolelta on oltava kahden viikon karanteenissa.

Menot