Uutiset

Väsähtäneeseen vappupalloon saa uudet ilmat

Vapun alla Tiimarissa on täytetty vappupalloja hiki päässä. Harva ostaja tuo kuitenkaan tullessaan omaa palloa, vaikka se olisi mahdollista. Esimerkiksi laihtuneeseen muumipalloon saa uutta muhkeutta halvimmillaan kolmella eurolla. Hinta vaihtelee pallon koon mukaan.

-Aina uutta palloa myytäessä muistutetaan uudelleentäyttömahdollisuudesta. Mutta harva tulee, kertoo Tiimarin myymäläpäällikkö Johanna Tuomola.

Hän epäilee, että ihmiset eivät jaksa säilyttää palloa tai kyllästyvät nopeasti yhden ja saman pallon katselemiseen. Silti ekologisinta on tyhjentää ehjä pallo vapun jälkeen ja kaivaa naftaliinista seuraavan juhlan tullen. Tyhjäksi pallon saa työntämällä pillin venttiilin läpi.

Paineilmalla täytettyjä tikkupalloja ei voi tyhjentää ja täyttää uudelleen.

Muovipallo jaksaa kohota

Uusinta uutta pallorintamalla edustavat läpinäkyvät bubbles-muovipallot, jotka kestävät foliopalloja pidempään. Viime vuosina myyntiin on tullut myös soivia erikoispalloja, joista saa ilmoille juhlamusiikkia painamalla pallon kylkeä.

Tuomola kertoo, että Tiimari myy vain foliopalloja, eikä myöskään torin laidalla seisova pallomyyjä Henrik Öhman ole bubbles-uutuudesta kuullut.

Napakka tuuli saa pallotertun kimpoilemaan puolelta toiselle, mutta viimein Öhman saa napattua erilleen muumipallon.

-Hienoa, iloitsevat Jonne ja Noel Pelli, jotka ovat tulleet torille nimenomaan muumipallon mielessään.

Öhman kertoo, että foliopallo kestää noin viikon, mutta mitään taetta ei kestolle voida antaa. (HäSa)

Menot