Uutiset

Vasemmistoliitto ihmettelee Sipilän temppua – “Koko sote-uudistuksen ongelma on ollut, ettei pääministeri halunnut tehdä yhteistyötä”

VAsemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen. Kuva: Miisa Kaartinen
VAsemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen. Kuva: Miisa Kaartinen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pitää erikoisena, että pääministeri Juha Sipilä on heittänyt pyyhkeen kehään vain reilu kuukausi ennen vaaleja.

Sipilän erolle olisi ollut syy ja peruste monta kertaa kuluvan vaalikauden aikana. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on esittänyt Sipilän ja hallituksen eroa usean kerran, todetaan ryhmän kannanotossa.

Epätoivoiseksi tempuksi yrittää näyttää periaatteelliselta eron tekee ajankohta. Vasemmistoliiton ryhmä muistuttaa, ettei hallitus enää olisi viimeisen kuukauden aikana pystynyt tekemään poliittisia päätöksiä. Nyt se jatkaa joka tapauksessa toimitusministeriönä vaalien yli.

Ryhmä on tyytyväinen Sipilän aikeeseen kutsua eduskuntapuolueet keskustelemaan sote-uudistuksesta.

Vasemmistoliiton kannanotossa todetaan, että koko sote-uudistuksen ongelma on ollut, ettei pääministeri Sipilä ole halunnut tehdä yhteistyötä asiassa vaan on yrittänyt viedä sote-uudistusta eteenpäin hyvin pienellä enemmistöllä.

Jatkotyössä vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pitää välttämättömänä vahvistaa erityisesti perusterveydenhoitoa ja parantaa sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiota. Palveluiden järjestämiseen tarvitaan isommat yksiköt kuin kunnat ja palvelujen tuottaminen kuuluu julkisille toimijoille. HäSa