fbpx
Uutiset

Vasemmistoliitto vaihtoi puoluesihteerinsä ja sai kolme uutta varapuheenjohtajaa – Li Anderssonia tuuraa tarvittaessa Jussi Saramo

Puoluesihteeriksi nousi Mikko Koikkalainen. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin ennakkosuosikki Jussi Saramo, toiseksi Minna Minkkinen ja kolmanneksi Jouni Jussinniemi.
Vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jussi Saramo. Kuva: Matias Honkamaa
Vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jussi Saramo. Kuva: Matias Honkamaa

Kolme vuotta vasemmistoliittoa johtanut opetusministeri Li Andersson liikuttui, kun hänet lauantaina valittiin yksimielisesti jatkamaan puolueen puheenjohtajana.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin vantaalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Jussi Saramo. Hän voitti yrittäjä Janne Parkkilan Kuopiosta äänin 244–51.

Saramo lähti ehdolle sen jälkeen, kun eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki oli vedonnut, että tämä olisi erinomainen ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä 2009–2016 toiminut Saramo oli ennakkosuosikki paikalle, jossa pitää tarvittaessa pystyä tuuraamaan puheenjohtajaa.

– Nyt kun vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on ministeri, hän tarvitsee aikaisempaa enemmän tukea työhönsä puolueen johtamisessa. Tukea on helpompi antaa eduskunnasta käsin kuin sen ulkopuolelta, Saramo oli perustellut ehdokkuuttaan.

Saramo vastasi puolueen ohjelmatyöstä ja asiantuntijaverkostojen hyödyntämisestä vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä vuosina 2009–2016. Hän on toiminut vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettuna lähes 20 vuotta, ensin Porvoossa ja nykyisin Vantaalla.

Minkkinen toiseksi varapuheenjohtajaksi

Vasemmistoliiton toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin tamperelainen sosionomi Minna Minkkinen. Hän voitti äänestyksessä Pyhäjärven kaivoksen pääluottamusmies Jouni Jussinniemen Pyhäjärveltä luvuin 180–115.

Minna Minkkinen on tamperelainen toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Työuransa hän on tehnyt päihde- ja mielenterveyspalveluissa.

– Poliittinen ydinosaamiseni on sosiaali- ja terveyspolitiikassa, yhdenvertaisuuskysymyksissä ja liikuntapolitiikassa, Minkkinen totesi esittelyssään.

Jouni Jussinniemi valittiin 164 äänellä kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Hän kertoi esitteessään pystyvänsä tuomaan puolueeseen vahvaa työväen ja työelämän näkemystä.

– Perinteisesti vahvoja vasemmistoalueita on maakunnissa hiljaa hiipunut. Niitä pitää nostaa takaisin toimintaan.

Puoluesihteeriksi valittiin Mikko Koikkalainen, joka päihitti nykyisen puoluesihteerin Joona Leppäsen äänin 169–126.

Savonlinnasta lähtöisin oleva Koikkalainen on vasemmistoliiton kunnallis- ja järjestösihteeri.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ovat ehdolla Mira-Veera Auer, Miikka Kortelainen, Jaakko Lindfors, Vesa Plath ja Hanna Rokkanen.

Menot