Uutiset

Vasemmistolla lääkkeet nykyjärjestelmän katastrofiin

Tiistain Hämeen Sanomien pääkirjoitus sisälsi mauttoman pilailun ”ei oman” puolueen kustannuksella. Kenties teksti peilasi kirjoittajan vahvaa ankkuroitumista johonkin menneeseen tai kertoi jopa juuri siitä, miten rahan palvominen vääristää asioita jopa puolueettomassa lehdistössä. Kannattaa tutustua viime viikonvaihteen Vasemmistoliiton puoluekokouksessa hyväksyttyyn tavoiteohjelmaan ja lukemaan se sillä oletuksella, mitä tapahtuisi, jos vasemmisto saisi yksin päättää.

Kompromisseja ehtii tehdä elävässä elämässä, mutta suunta pitää olla selvä. Pääkirjoituksen kirjoittaja olkoon myös huoletta, sillä kaikki vasemmiston esittämät asiat ovat muun muassa matemaattisin laskelmin todettu toteutuskelpoisiksi juuri yhteiskunnan taloutta kestävällä pohjalla silmällä pitäen, muita nykypäivän punavihreitä arvoja unohtamatta.

Vasemmisto tarjoaa todellisia lääkkeitä kiihtyvällä vauhdilla niin inhimillisiä, ekologisia kuin taloudellisia katastrofeja syöksevään nykyjärjestelmään. Järjestelmään, jossa valitettavasti osa yrittää edelleen kaikin voimin roikkua kiinni.

Selvät merkit muutoksien tarpeesta ovat olleet jo pitkään olemassa. Osa on tehnyt asialle jotakin, kuten amerikkalaiset valitsemalla itselleen tarvittavia uudistuksia ajavan presidentin.

Suomessa vastaavassa tilanteessa valittiin mainostoimistoa sun muuta. Etelärannan ohjeet istuvalle hallitukselle ovat olleet varmasti selkeitä, mutta hyödyttävät vain niin kovin pientä porukkaa, eivät edes maamme talouden selkärankaa, pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Hyvinvointiyhteiskuntaa pitää päivittää ja kehittää kaikkia ihmisiä hyödyttävillä periaatteilla. Sitä tarvitaan, jotta meillä ihan jokaisella olisi mahdollisuus hyvään elämään sekä riittävään toimeentuloon.

Irma Taavela

Hämeenlinna

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic