Uutiset

Vasemmistologiikka horjuu

Vasemmistoliiton hämeenlinnalainen varavaltuutettu Satu Heikintupa puuttuu Hattulan asioihin (HäSa 26.2.) ja kyselee perusteluja pakolaisten vastaanottamisen torjumiselle. Yleinen tapa on, että uusia päätöksiä perustellaan. Muuttumatonta menettelyä ei tarvitse perustella.

On myös sellainen tapa, että demokraattiset päätökset ymmärretään kansan tai asukkaiden tahdoksi. Ei kai kukaan väitä Hattulan päätöksiä epädemokraattisiksi. Hattulan valtuutettujen ei siis kannata vastailla naapurikaupungin varavaltuutelulle.

Ymmärrän kyllä vasemman laidan ja vihreiden tavoitteet. On saatava valtakunta tilaan, jossa kaikki menee päin helvettiä ja vallankumous tulee mahdolliseksi.

Mutta jeesustelun kaltaista hurskastelua on, kun Heikintupa sanoo, ettei vasemmistolainen arvomaailma aseta ”köyhää köyhää vastaan”. Sehän vasta asettaakin korruptioineen ja ilmiantojärjestelmineen! Ja köyhiä on sosialistimaissa huikea enemmistö, esimerkkinä Pohjois-Korea.

Vastoin Heikintuvan väitettä Hattulan päätöksillä on suurempi merkitys omien köyhien auttamisessa kuin muutaman pakolaisen ottamisella. YK:n pakolaisstatuksen saaneet ovat paljon paremmassa asemassa kuin 63 miljoonaa muuta köyhää. Miksi Heikintupa heidät unohtaa? Eivätkö aateveljet voisi pelastaa heidät Kuubaan tai Lappiin?

Mitähän Heikintupa tarkoittaa kirjoittaessaan suomalaisten pakolaisvastaisten asenteiden sitkeydestä: ”Ihan kuin emme muistaisi omaakaan historiaamme.” Milloin meiltä on lähdetty pakolaisiksi johonkin? On lähdetty vain työn perään.

Vai rinnastuuko vasurin mielessä inkeriläisten kohtalo pakolaisiin? Kannattaisi selvittää itselleen silloisten CCCP-kommunistien painostus asiassa. Vai sekoittaako kirjoittaja evakot pakolaisiin? Vai onko historia opittu Sirola-opistossa?

Heikintupa toteaa myös, että globaalit ongelmat eivät poistu silmät sulkemalla. Eivät poistu pienemmätkään, paitsi univelka.

Olkoot kirjoittajan päiväunet silti arvomaailmansa mukaisia. Mutta ei niillä kyllä rehellisten työläisten ääniä kerätä.

Muuttaisinkohan Hattulaan?

Hämeenlinna

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic