fbpx
Uutiset

Vasemmistonuoret romantisoivat Che Guevaraa

Hämeen kokoomusnuoret ihmettelee vasemmistonuorten halua edelleen romantisoida 60-luvulla ns. kolmansissa maissa vaikuttanutta vasemmistoikonia Ernesto “Che” Guevaraa.

Guevaran tyttären, Almeida Guevaran, Suomen vierailusta kertovassa tiedotteessaan 13.2.2006 vasemmistonuoret luonnehtivat Che Guevaraa “vallankumoussankariksi”.

Luonnehdinta on vähintäänkin erikoinen, kun muistetaan, että Guevara alkoi vainota Kuuban vallankumouksessa merkittävästi mukana olleita, demokratialle uskollisia, aseveljiään.

Vainot tapahtuivat karkotuksin, vangitsemisin ja teloituksin. Hänen avustuksellaan Kuubaan luotiin valtion sisälle myös urkintajärjestelmä, sananvapaus tukahdutettiin ja oikeuslaitos politisoitiin.

Guevara oli häikäilemätön tappaja, joka vaati “pitkää ja julmaa” verenvuodatusta kautta maailman. Poliittisina esikuvinaan hän piti Neuvostoliiton ja Kiinan kommunistihallituksia.

Hämeen kokoomusnuoret kysyykin, ovatko vasemmistonuoret tietoisia Che Guevaran verisestä ja totalitaarisesta taustasta?

Monet entiset kovan linjan vasemmistolaiset ovat jälkeenpäin pyytäneet anteeksi sinisilmäisyyttään Neuvostoliittoa kohtaan, mikä onkin hienoa.

Viimeistään nyt olisi vasemmistonuortenkin aika puhdistaa silmänsä myös Ernesto “Che” Guevarasta.

Ilkka Viitanen,

puheenjohtaja

Antti Kökkö

poliittinen sihteeri

Hämeen kokoomusnuoret

Menot