Kolumnit Uutiset

Vasenkätisyys ja muut inhimillisen elämän ilmiöt

Urheilussa kiinnostavinta eivät ilmeisesti enää olekaan tiukat kamppailut ja sankarilliset suoritukset, vaan se, minkälainen on itse kunkin urheilijan seksuaalinen suuntautuminen.

Urheilijoita tulee kaapista Suomessakin suuren maailman tyyliin.

Enemmän kiinnostaisi, miten urheilijat pärjäävät lajeissaan, ei niinkään se, tykkäävätkö pojat pojista ja tytöt tytöistä vai onko joku vielä ns. vanhanaikaisesti hetero.

Ajat muuttuvat ja tavat, suvaitsevaisuus onneksi etenee, mutta eikö se ole luonnollisen kehityksen tulos?

Urheilijat ovat yleensä nuoria ja terveitä ihmisiä, joten on peräti luonnollista, että vietit vievät ja veri kuohuu. Mitään tavatonta ei ole keskinäisissä suhteissakaan, mutta jätettäisiin nyt edes jotakin arvailun varaan.

Sateenkaariväki vaatii suvaitsevaisuutta ja syyllistyy valitettavasti itse samalla suvaitsemattomuuteen.

SM-liigan pelaajayhdistyksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) sanoi radiohaastattelussa, että on vaikea yhtälö, jos ammatikseen urheileva homoseksuaali tulee uransa aikana ulos kaapista. Wallinheimo kiiruhti vihaisen nettipalautteen paineessa pian pyytämään anteeksi sanavalintojaan.

Miksi ihmeessä ei saa sanoa, että jääkiekkojoukkueen pukukoppi on paikka, jossa ei ainakaan ihan ensimmäiseksi kannata huudella homouttaan. Niinhän se vaan on. Vaikeneminen on toisinaan viisautta.

Ei Ilmajoen Kantakrouvin ovellakaan pidä perjantai-iltana huutaa kovaan ääneen, että kaikki painijat ja pesäpalloilijat ovat homoja.

Jääkiekkoilijoiden joukossa ja muissakin urheilijoissa on ns. yltiöheteroita, joilla on taipumus pullistella omassa vahvassa testosteriniryöppyjen yllyttämässä kiihkossaan. Se on huonotapaista ja typerää, mutta ei sentään rikollista.

Kovin kiekkokarju huutaa ilmeisessä homofobiassaan vain omaa seksuaalista epävarmuuttaan. Jos oma itsetunto ja seksuaalinen identiteetti ovat kunnossa, niin on helppo hyväksyä homot sellaisina kuin ovat. Oikeasti kovimman jätkän paras kaveri voi ihan hyvin olla homo.

Seksuaalisella suuntautumisella on urheilemisen kanssa yhtä paljon tekemistä kuin millä tahansa inhimillisen elämän asialla, kuten vasenkätisyydellä tai punavihersokeudella.

Neroja on väestöstä tasan kaksi prosenttia. Homojen osuus on jääkiekkoilijoiden keskuudessa huomattavasti suurempi kuin nerojen jo tilastojenkin mukaan.

Vakavat merkit yhteiskuntien tilasta ovat olleet ennenkin esillä olympiakisoissa. Sotshin kisoista tulevat mieleen Adolf Hitler ja Berliini vuonna 1936. Aatua otti päähän, kun mahtava Jesse Owens jyräsi voitosta voittoon. Nyt Putinille on pahinta, jos joku julkihomo voittaakin kultaa.

Päivän lehti

30.5.2020