Uutiset

Vastapalloon - Johtotähti tuikkii yli kaiken

Hurraa! Suomi sai neljännen F1-mestarinsa, kun Keijon poika Nico Rosberg kaasutteli johtotähdellä eli Mercedeksellä uransa päätteeksi MM-ykköseksi Abu Dhabissa. 

Ehei sentään. Siitäkään huolimatta, vaikka Monacossa asuva kuski vakuuttaa olevansa täysverinen suomalainen – tai 100-prosenttinen saksalainen – mediasta riippuen.

Saksaa kosmopoliitti haastaa äidinkielenään ja monta muutakin kieltä on hallussa, mutta suomea taittuu vain yksittäisiä sanoja. Perkele!

F1-podiumilla ei maailmanmestaruuden kunniaksi kajahtanut myöskään Johan Runebergin kirjoittamaa ja saksalaissyntyisen Fredrik Paciuksen säveltämää Maamme-laulua. 

Siellä kuultiin August Heinrich Hoffmann von Fallerslebenin vuonna 1840 tekemä Deutschlandlied (”Deutschland über alles, Saksa yli kaiken”) kolmivärisen lipun liehuessa.

Ei me suomalaiset nuoremman Rosbergin mestaruudella vielä kuuhun mennä, saksalaiset kylläkin. Ei siis kutsua Linnan juhliin.

Joka tapauksessa Rosbergit saivat toisen MM-kullan perheeseen, Keke hankki omansa ensimmäisenä suomalaisena jo vuonna 1982.

Asiasanat

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic