Uutiset

Vastapalloon: Leipää ja sirkushuveja

Käynnissä on taistelu Suomen olympiakomitean puheenjohtajan paikasta. Kalervo Kummolan luotsaaman ehdollepanotoimikunnan ykkösehdokas on Timo Ritakallio. Varapuheenjohtajiksi on esitetty Jukka Rauhalaa ja Susanna Rahkamoa.

Jos vahvin ehdokas valittaisiin tuhansia vuosia vanhoja roomalaisia oppeja noudattaen, pantaisiin kolmikko vaalien sijaan mittelemään paremmuudestaan yleisön eteen areenalle. Kansa kaipaa leipää ja sirkushuveja näinä kovina aikoina.

Lähtökohtana on, että samalla tantereella kunniasta taistelisivat harrastetason suunnistaja, entinen vapaapainin olympiamitalisti ja entinen MM-tason taitoluistelija.

Kortit eivät suosisi ainakaan Ritakalliota, joka korkeintaan voisi sokaista vastustajansa otsalampulla, ottaa nimiinsä muhkean tapaturmavakuutuksen ja toivoa parasta.

Rauhalalla puolestaan on painiliikepankissaan satoja eri tapoja päättää ottelu alle minuutissa. Rahkamo on kolmikosta ainoa, jolla on areenalla mukanaan teräaseet, luistimet.

Kuka tahansa sitten kolmikosta seisoisi lopuksi verissäpäin hurraavan yleisön ja yksinvaltiaan edessä, tehtäisiin lopullinen päätös Kummolan kääntöpiirillä.

Se tarkoittaa napakkaa ranneliikettä, jonka tuloksena peukalo osoittaa ylös (jatkoon) tai alas (ei jatkoon).

Entinen jääkiekkopomo saattaisi hyvinkin peukuttaa jäljelle jääneen ehdokkaan leijonien kitaan ja ryhtyä itse Suomen olympiakomitean puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja hallituksen ainoaksi jäseneksi. 

Vastapalloon-sarjassa tehdään poimintoja  urheilusta ja ilmiöistä.

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic