Uutiset

Vastaranta ja Kallio …voittoihin Hyvinkäällä

Reilu viikko maastopyöräilyn maratonmatkan eli XCM:n suomenmestaruudet voittaneet Medilaser-Specialized-MTB-Teamin Jukka Vastaranta ja Sonja Kallio jatkoivat vakuuttavaa mernoaan Hyvinkäällä ajetussa olympiamatkan eli XCO:n kauden viimeisessä kotimaisessa kilpailussa. Kisan kansainvälisen statuksen takia jaossa oli jälleen olympiapisteitä.

Miesten kilpailussa ensimmäisen kierroksen aikana muodostui kärkikolmikko, Latvian Matiss Preimanis ja Peteris Janevics sekä Suomen Jukka Vastaranta. Ensimmäisen kierroksen Preimanis veti, mutta sen jälkeen voittokamppailu oli Janevicsen ja Vastarannan kauppa. Vastaranta voitti lopåulta selvästi.

– Rata oli todella raskas, ehkä yksi raskaimmista millä olen 15 vuoteen ajanut. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Preimanis oli ulkona, tarkkailin Janevicsen vauhtia ja näin että mies laittaa kaiken peliin. Ajeltiin yhdessä, ja neljännellä kierroksella tein rytminvaihdoksen melko pienessä mäessä ja se riitti. Voitto tuli melko selvästi, kun ruvettiin ajamaan. Hieno lopettaa kausi voittoon, nyt levätään vähän, Vastaranta jutteli.

Naisten kilpailussa käytiin jännittävä kaksinkamppailu Noora Kanervan ja Medilaser-Specializedin Sonja Kallionvälillä. Kallio yritti karkuun jo toisella kierroksella, mutta Kanerva pystyi ajamaan kiinni. Neljännellä kierroksella Kallion uusi isku tuotti tulosta ja hän ajoi voittoon.

– Jalka oli hyvä, ja oli hienoa kohdata Noora ensimmäistä kertaa SM-kisojen jälkeen. Kunto on ollut nousussa ja ajaminen tuntui hyvältä. Ensimmäinen isku ei vielä tuottanut tulosta, mutta toiseen iskuun latasin vähän enemmän ruutia ja se riitti. Oli hienoa päättää kausi voittoon. Nyt tuntuu siltä että ensi kaudesta voi tulla hyvä, kun saan alle ehjän harjoittelukauden. (HäSa).

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic