Uutiset

Vastaranta ja Kallio maratonmatkan Suomen mestareiksi

Medilaser-Specializedin Jukka Vastaranta ja Sonja Kallio juhlivat mestareina Hyvinkäällä ajetuissa maastopyöräilyn maratonmatkojen SM-kisoissa.

Vastaranta lähti ennakkosuosikkina 70 kilometrin kisaan. Myös TVC:n Henri Ojala sekä OTC:n Kusti Kittilä lukeutuivat kärkikaartiin. Ensimmäisellä polkupätkällä Vastaranta iski, mutta onnistui repimään eroa Ojalaan ja Kittilään vain noin 30 sekuntiin. Kymmenen kilometrin kohdalla Vastarannalla meni rengas ja hän menetti johtonsa. Ojala ja Kittilä painuivat omille teilleen, kun Vastaranta juoksi pyöränsä kanssa seuraavaan huoltoon, josta hän lähti jahtaamaan voittoa sijalta viisi ja kiri voittoon ajallaan 3.05.59.

Ojala ajoi hopealle häviten voiton 45 sekunnilla. OTC:n Kusti Kittilä oli kolmas 7.46 voittajasta jääneenä. Neljänneksi ajoi nousukunnossa oleva Medilaser Teamin Valtteri Repo.

Naisten kilpailussa oli samanlainen tahti. Sonja Kallio polki ensimmäisellä polkupätkällä selvään johtoon ja meni omia menojaan.

Kilpailun loppuvaiheessa Kallio kuuli, että pahin uhkaaja Sini Alusniemi joutui keskeyttämään, ja tieto pehmensi loppumatkan ajamista.

– Olen päässyt harjoittelemaan vasta alkukesästä kunnolla, mutta kunto tuntuu pikkuhiljaa löytyvän. Raskas rata, mutta kyllä ajo kulki hyvin, varsinkin nopeilla pätkillä tuntui vauhtia löytyvän. Hienoa saada Suomi-paita päälle, ja ensi kaudelle on hyvä lähteä hyvässä kunnossa, jutteli Hattulasta kotoisin oleva Kallio.

Hopealle ajoi OPP:n Meiju Salmela 15.31 jääneenä ja pronssille PK-teamin Sari Orvola. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic