fbpx
Uutiset

Vastaus kähmylöintiin

Hanna Antila-Anderssonin kolumni sunnuntain lehdessä 24.9.2006 vaatii pientä kommentointia.

Joku Hattulasta oli toimittajan mukaan toimitukseen soittanut. Olen luullut, että toimittaja aina tarkistaa juttujensa todenperän edes muutamalla puhelinsoitolla. Tämän oletan kuuluvan Hämeen Sanomienkin toimituspolitiikkaan.

Hattulan keskustalla on viisi valtuutettua ja yksi edustaja kunnanhallituksessa. Kukaan meistä ei ole Sirkka-Liisa Anttilan kanssa yhteistä kantaa suurkunnasta muotoillut, vaan jokainen on itse oman mielipiteensä muodostanut saatavilla olevien selvitysten pohjalta.

Asiasta olimme keskenämme tietysti valtuustoryhmässä keskustelleet ennen kokousta, kuten kaikista muistakin esityslistan asioista.

Vai sekö toimittajaa harmittaa, kun ainoa edustajamme kunnanhallituksessa oli samaa mieltä enemmistön kanssa? Se, että myös Hattulan demareiden, Vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien valtuutetut olivat yksimielisesti suurkuntasopimusta vastaan, on jäänyt kovin pienelle huomiolle tässä uutisoinnissa.

Tiettävästi ainakin Erkki Niemistö Hämeenlinnasta kävi Hattulan demareita valistamassa suurkunta-asiasta. Mutta se ei ole painostamista ja ohjailua, eihän?

Hattulan kokoomuksen kuusi valtuutettua kahdeksasta olivat samaa mieltä valtuuston enemmistön kanssa. Jo asian valmisteluvaiheessa he julkaisivat tiedonannon, jossa he sanoutuivat lähes yksimielisesti irti yhteisestä suurkuntahankkeesta. Heitäkö Sirkka-Liisa Anttila on koittanut ohjailla? Epäilen.

Kaj Nordenswan

keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja

Hattula

Menot