fbpx
Uutiset

Vastuu näkyy pistepörssissäkin

HPK:n sisäisen pistepörssin johtajan merkkinä tunnettua kultakypärää on viime otteluissa kantanut mies, jolla sitä ei ole aikaisemmilla kausilla totuttu näkemään. Otto Paajanen on saanut tällä kaudella Riku Hahlin loukkaantumisen jälkeen lisää vastuuta ja on sen myös käyttänyt.

– Hyvältähän tämä tuntuu. Kerrankin maaleja on tullut jopa vähän itsestään, eikä niistä ole tarvinnut stressata. Aika paljon on kuitenkin vielä parannettavaakin, Paajanen mietti.

Kesäharjoittelussaan Paajanen haki lisää nopeutta ja terävyyttä, mutta isompia muutoksia hän ei ohjelmaansa tehnyt.

– Ensimmäinen (maali) tuli tällä kaudella aika aikaisin, ja heti perään paikkoja ja lisää maaleja, eikä minulle päässyt tulemaan minkäänlaista peikkoa, kuten esimerkiksi viime kaudella. Tilanteissa tarvittava itsevarmuus kasvaa, kun maaleja tulee, keskushyökkääjä muistutti.

Paajasen mielestä hän ei ole joutunut muutamaan tapaansa pelata, vaikka rooli on vaihtunut hyökkäävämmäksi.

– Pelaan samalla tavalla, mutta vähän isompia minuutteja ja myös ylivoimaa. En ole kuitenkaan miettinyt asiaa, vaan nauttinut pelaamisesta, kun olen päässyt pelaamaan paljon.

Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen on seurannut seuran oman kasvatin tämän kauden pelaamista ilolla.

– Oton kanssa on puhuttu paljon, että mennään askel kerrallaan eteenpäin. Hän on tehnyt kärsivällisesti töitä, päässyt nyt isompaan vastuuseen ja hoitanut leiviskänsä mainiosti. Otto on mennyt määrätietoisesti eteenpäin ja välillä on pitänyt vähän rauhoitellakin, että onnistumiset tulevat jossain vaiheessa, Arvonen sanoi.

Paajanen on myös HPK:n varakapteeni. Arvosen mukaan 23-vuotias pelaaja on erinomainen johtaja.

– Hän on harjoituksissa ja peleissä esimerkillä johtava pelaaja, ei niinkään hirveän äänekäs. Halusin Oton kapteenistoon myös siksi, että hän oman kylän poika, vaikka onkin Lopella syntynyt. Otto on tarponut pitkän taipaleen HPK:ssa, Arvonen sanoi.

HPK kohtaa perjantaina viikon ensimmäisessä ottelussaan kotikentällään Rauman Lukon. Muutaman viime ottelun huilannut Santeri Saari on saanut lääkäriltä vihreää valoa, mutta hänen pelaamistaan HPK:n valmennusjohto tarkastelee päivä kerrallaan. Eetu Tuulola, Riku Hahl ja Joonas Lehtivuori ovat varmoja poissaolijoita.

– Lehtivuori saattaa tulla ensi viikolla, mutta Hahl ja Tuulola eivät vielä, Arvonen kertoi. HäSa

Asiasanat

Menot