Uutiset

Vastuu näkyy tehoina

Jesse Saarisen peli on ollut tällä kaudella kohdillaan jääkiekkoliigassa. Hämeenlinnan Pallokerhon ykkösketjun laitahyökkääjä oli pääosassa, kun Kerho haki keskiviikkoiltana pisteet Helsingistä. Saarinen nakutti Ville Husson selän taakse 5¬–4 (2–2, 2–1, 1–0) -voitossa tehopisteet 1+3.

Neljän pisteen tehoilta nosti Saarisen liigan pistepörssissä kakkossijalle. Yhteensä HPK:n parhaan pistemiehen merkiksi kultaista kypärää kantavalla hyökkääjällä on kauden 12 ottelusta kasassa saldo 5+11=16. Kärkipaikkaa pitävä SaiPan Dave Spina on ykkösenä samoilla pisteillä, mutta enemmän maaleja tehneenä.

Saarisen mielestä mainion syksyn taustalla on iso vastuu.

– Olen saanut ensimmäisistä otteluista lähtien hyvin luottoa. On tullut onnistumisia, ja ylivoimalla olemme tehneet useamman maalin. Niistä olen saanut tehoja. Lisäksi ketju (keskellä Marek Viedensky ja laidassa Eero Somervuori) on toiminut, Saarinen listasi HIFK-ottelun jälkeen.

Hän sai syöttöpisteen Marek Viedenskyn lopussa ylivoimalla tekemään viidenteen maaliin ja Joonas Vihkon Kerhon avausmaaliin. Joni Tuulolan 4–2-osumaan Saarinen tarjoili namupassin ja joukkueen toisen osuman hän teki itse.

Ylivoimalla ratkaisuhalukkuutta

Saarinen kehui useamman kerran HPK:n ylivoimaa, joka onkin kieltämättä toiminut viime aikoina tehokkaasti. Keskiviikkona ylivoima takasi täydet pisteet, kun Viedensky latasi 5–4-maalin Daniel Grillforsin istuessa kahden minuutin rangaistusta.

– Ylivoima on pienistä jutuista kiinni. Harvoin maali tulee sovittujen sapluunoiden jälkeen. Minulla on koko ajan ylivoimalla tunne, että jokainen on halukas tekemään ratkaisun molemmissa ketjuissa. Lopussa se nähtiin, kun maali tuli Marekin omasta ratkaisusta, Saarinen kehui.

HPK:ta arvioitiin kauden alussa liigan häntäpäähän. Se on sarjataulukossa kuudentena, kun joukkue on pelannut viidenneksen runkosarjan otteluista.

– Eikös se ole joka vuosi sama juttu ennen kuin on nähty yhtään peliä. Tärkeässä roolissa olevista ulkomaalaisista ei hirveästi tiedetä ennen kuin he tulevat. Nyt he ovat onnistuneet hyvin. Olemme ehkä yllättäneet monet – paitsi itsemme, Saarinen hymyili.

Hyvä kesä takana

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui Saarisen työmoraalia kesän aikana.

– Hän on saanut olla terveenä ja harjoitteli kesän hyvin. Saarinen on tehnyt töitä, mutta hänellä on töitä tehdessään pilke silmäkulmassa. Lisäksi yhteistyö Eeron ja Marekin kanssa on löytynyt hyvin, Arvonen arvioi.

Kerho teki Helsingissä yhden maalin ilman Saaristakin. Sen kävi iskemässä Ossi-Petteri Grönholm.

HPK johti ottelua kaksi kertaa kahdella maalilla. HIFK nousi kuitenkin tasoihin sekä 2–0- että 4–2-tappioasemasta.

– Olimme nukkua onnemme ohi. Aloitimme hyvin, mutta päästimme kahdella hölmöllä jäähyllä vastustajan mukaan. Toisessa erässä oli ihan sama konsepti – HIFK teki maalinsa ihan hölmöistä virheistä. Onneksi saimme kuitenkin kolme pistettä mukaan. Se on Helsingistä harvinaista herkkua, Arvonen muistutti.

Päävalmentajan mukaan oman päädyn pelaamisessa riittää joka päivä töitä.

– Pelirohkeus ontuu. Meille tulee puolustuspäässä ja riistojen jälkeen paniikkikohtauksia ja roiskaisuja, Arvonen analysoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot