Uutiset

Vastuuko vain vanhemmilla?

Haluan osallistua arvokeskusteluun. Olen kyllä samaa mieltä, että kodissa annetaan eväät ja vastuu on vanhemmilla.

En ole sinisilmäinen ja vietä aikaani omissa riennoissani, vaan työn jälkeen aikani kuluu perheeni ja etenkin lasteni kanssa.

Tosiasia on kuitenkin se, että vaikka kuinka kantaisin äitinä vastuun lapsestani, en voi kaiken aikaa seistä vahtimassa mitä he tekevät, koska olen työelämässä normaalit kahdeksan tuntia. Sen ajan lapseni ovat koulussa ja kaveripiirissä, enkä voi täysin valita lapseni kavereita, vaikka haluaisinkin.

Koulussa ohjataan kirjastopalveluihin (verovaroilla ylläpidettyihin), joissa lapseni oppii seikkailemaan tietämättäni ja luvattani netissä, johon nämä ystävälliset alaikäiset kaverit ovat kännyköillään ottaneet ja julkaisseet lapseni kuvia, jälleen luvattani. Kenen silloin on vastuu?

Olen toki vastuussa antaessani kirjastokorttiin luvan, mutta lupaa ei ole kysyttykään netin seurustelupalstoille, joihin pääsee ilmaiseksi kirjastokortin avulla.

Nettikin on tätä päivää, mutta se miten ja mitä tietoa sieltä haetaan, onkin eri asia.

Meillä ei tehdä niin kuin ne melkein kaikki muutkin¿

Vaikka lähes päivittäin kuulenkin, että eikö vielä kännykkää, miksi ei discoon, etkö salli alle rippikouluikäisen nuoresi seurustelevan tai osallistuvan ”humalattomaan” nuorisotapahtumaan? En salli ja seuraukset putkareissuineen ja sakkoineen, jokainen voi lukea lehdistä.

Miksipä nuoreni menisi katsomaan toisten rappiota ja moraalittomuutta, kerkiäähän tuonne sittenkin, kun on aikuinen.

Lastemme puolesta

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic