Uutiset

Vatsapöpö pilasi Fajdekin voittosarjan Paavo Nurmen kisoissa

Turku
05.06.2018, 21:28

Urheilu-uutiset

Puolan Wojciech Nowicki järjesti Paavo Nurmen kisojen alkuillan suurimman yllätyksen kukistamalla moukarinheitossa kolminkertaisen maailmanmestarin Pawel Fajdekin.
Nowicki voitti kilpailun kauden parhaalla tuloksellaan 79,41, kun vatsavaivoista kärsinyt Fajdek pehmeni 78,86 metriin.
– En huomannut, että Pawel sairastui. Keskityn vain kilpailuun ja omiin heittoihini, enkä juuri seuraa muiden tekemisiä, Nowicki kertoi.
– Sää oli aika kylmä, mutta yritän karsia myös sellaiset asiat mielestäni ja keskittyä suorituksiini.
Voittotulokseensa Nowicki oli tyytyväinen.
– Toki pyrin 80 metrin paremmalle puolelle, mutta olen tähän aivan tyytyväinen. Tuli sentään kauden paras tulos.
Fajdekin olo heikkeni juuri ennen kilpailua. Vatsapöpö vei voimat jykevästä kehosta kilpailun alkuverryttelyssä.
– Jotain on vialla. Aloin voida pahoin alkulämmittelyssä, Fajdek kertoi kasvot valkeina palleaansa pidellen.
– Nyt täytyy mennä. On pakko oksentaa.
EM-rajan jo toukokuussa ylittänyt Henri Liipola oli moukarikilpailun parhaana suomalaisena seitsemäs. Hän heitti kilpailussa uransa kolmanneksi parhaan tuloksen 73,23, mutta pisimmät kaaret lipsahtivat ulos sektorista.

Tuuli kohmetti Perkovicin

Naisten kiekonheiton suosikki, kroatialainen Sandra Perkovic voitti kilpailun Turun kenttäennätyksellä 66,22. Kolea ja tuulinen sää esti pidemmät kaaret.
– Olen tyytyväinen, että onnistuin heittämään kenttäennätyksen. Sitten tuli niin kylmä, etten valitettavasti kyennyt parempaan, Perkovic harmitteli 12 asteen koleutta.
Kilpailun iloisin heittäjä sijoittui seitsemänneksi. Sanna Kämäräinen palasi kisoihin selkäleikkauksen ja kahden välivuoden jälkeen. Hän aloitti kilpailun 54,91 metrin kaarella.
– Ihan mahtavaa. Olen ehjä, pystyn heittämään, Kämäräinen riemuitsi.
Kämäräinen jäi vain reilun metrin Berliinin EM-kisojen 56 metrin tulosrajasta.
– Olihan tämä ihan ok, eikö ollutkin. Kilpailukausi jatkuu, ja kyllä minä sen 56 metriä heitän.

Korte kosiskeli EM-rajaa

Espanjassa asuva Annimari Korte toipui vaikeista sairauksistaan kilpailukuntoon jo viime kaudella ja nyt hän on pyrkimässä päättäväisesti Berliinin EM-kisoihin.
Turussa Korte voitti naisten 100 metrin aitajuoksun B-loppukilpailun ennätyksellään 13,31, jolla hän jäi vain kuusi sekunnin sadasosaa EM-rajasta.
– Olen keskittynyt kaksi viime kuukautta pelkästään harjoitteluun. Tavoite on 13 sekunnissa ja EM-kisoissa, Korte vahvisti.
Toinen EM-joukkueeseen pyrkivät pika-aituri Lotta Harala kompasteli lopussa juoksunsa pilalle. Hän jäi toiseksi ajalla 13,81.
Naisten 3000 metrin juoksussa nähtiin kolmas vaikeuksista toipuva urheilija kelpo vauhdissa. Sandra Eriksson juoksi rata-avauksessaan kauden kotimaisen kärkiajan 8.57,11. Camilla Richardsson oli ennätyksellään 9.03,84 yhdeksäs.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic