fbpx
Uutiset

Vattenfall nostaa kaukolämmön hintoja reilusti vuoden vaihteessa

Vattenfall Lämpö nostaa vuoden vaihteessa kaukolämmön perus- ja energiamaksuja. Yhtiö ilmoittaa, että keskimääräinen korotus kuluttajille Hämeessä on 7,1 prosenttia.

Hämeenlinnassa kaukolämpö kallistuu 7,4 prosenttia. Kotitaloudelle, joka käyttää 20 megawattituntia energiaa vuodessa, korotus on keskimäärin 132 euroa.

Yhtiön mukaan suurin syy korotuksiin on paikkakunnasta riippuen lämmön polttoaine- tai hankintakustannusten nousu.

-Kaukolämmön tuotantoon käytettävien polttoaineiden, kuten maakaasun, turpeen ja öljyn, hinnat ovat nousseet. Yleisen kustannustason nousu lisää myös lämmön tuotannon ja jakelun kiinteistä kustannuksia, Vattenfall Lämmön toimitusjohtaja Markus Alholm sanoo.


Verot nostavat?energian hintaa

Alholm muistuttaa, että energiaraaka-aineiden verot kohoavat jälleen vuoden vaihteessa. Maakaasun ja turpeen veroa nostetaan asteittain.

-Maakaasun veronkorotus on merkittävä. Turpeelle, jolle ei aikaisemmin ole ollut veroa, tulee vero. Se nousee kolme vuotta.

Hämeenlinnassa Vattenfall tuottaa Vanajan voimalassa kaukolämpöä nimenomaan puulla, turpeella ja maakaasulla. Energiamaksuja korotetaan Hämeenlinnassa 5,5 prosenttia, kun muualla Hämeessä energiamaksujen korotukset ovat keskimäärin 5,2 prosenttia.

Perusmaksuja korotetaan enemmän kuin energiamaksuja. Alholm perustelee korkeita perusmaksujen korotuksia investoinneilla.

-Kaukolämmön ympäristövaikutusten vähentäminen on osa kestävää kehitystä. Olemme Vattenfall Lämmössä nostaneet merkittävästi kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossamme. (HäSa)

Menot