Uutiset

Vattenfallin hinnat eivät kalleimpia

Veikko Päiviö viittasi mielipidepalstalla 25.1. 2005 Energiamarkkinaviraston tilastoihin ja kirjoitti sähkön olevan kalleinta Hämeenlinnassa. Vattenfall laski 1.1.2005 alkaen toistaiseksi voimassa olevien sähkönmyyntisopimusten hintoja keskimäärin 6,4 %.

Energiamarkkinaviraston tuoreimmassa sähkön kokonaishintavertailussa (siirtohinta + myyntihinta) esimerkiksi 18 000 kWh vuodessa kuluttavan suoraa sähkölämmitystä käyttävän asiakkaan kohdalla Vattenfallin sijoitus on 18. ja 2000 kWh vuodessa kuluttavan kerrostaloasukkaan kohdalla Vattenfallin sijoitus on 8.

Lisäksi merkittävä osa asiakkaistamme on hyödyntänyt edullisempia tarjoushintojamme ja on valinnut kaksivuotisen sähkösopimuksen, jolloin hinta pysyy vakaana koko sopimuskauden.

Päiviö arvostelee myös sähkön siirtohintoja.

Vattenfallin periaatteena on, että hinnoittelun tulee vastata sähköverkon rakentamisesta, käytöstä ja ylläpidosta syntyviä kustannuksia.

Verkkoyhtiön toimintaa valvoo Energiamarkkinavirasto, joka määrittelee toiminnalle sallitun tuottotason.

Siirtohinnat nousivat Hämeenlinnassa runsas vuosi sitten, kun Hämeenlinnan Energia yhdistettiin Vattenfall Verkkoon. Muutoksen johdosta pääsulakekoolla on aikaisempaa merkittävämpi vaikutus sähkölaskuun, sillä perusmaksu on porrastettu pääsulakkeen mukaisesti.

Hinnoittelurakenne muuttui siten, että painotus siirtyi enemmän perusmaksuun. Hinnanmuutoksen yhteydessä selvitimme sopivan sulakekoon useiden asiakkaiden kanssa.

Ilkka Salonen

vt toimitusjohtaja

Vattenfall Sähkönmyynti Oy

Päivän lehti

6.8.2020