Uutiset

Vattenfallin myynti ratkeaa lokakuussa

Energiayhtiö Vattenfall pohtii parhaillaan Suomen toimintojensa mahdollista myyntiä.

-Selvitystyö käynnistyi viime keväänä. Konsernijohto selvittää, pidetäänkö, vahvistetaanko vai myydäänkö Suomen liiketoimintoja. Päätös on tulossa lokakuun loppuun mennessä, sanoo Vattenfall Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kostiainen.

Vattenfall on jo sopinut Puolan toimintojen myynnistä. Kostiaisen mukaan Vattenfall luopuu Varsovan lämmöntuotannosta sekä Silesian verkkoliike- ja sähkönmyyntitoiminnoista.

-Kauppasumma on noin 1,81 miljardia euroa. Vattenfallille jää Puolaan vahva it-yksikkö sekä trading-toimintaa.

Vattenfall ilmoitti viime vuoden syyskuussa keskittyvänsä ydinmarkkinoihinsa Ruotsissa, Saksassa ja Hollannissa.

Vaasassa ilmestyvä Pohjalainen kertoi keskiviikkona, että pohjalaiset sähköyhtiöt, muun muassa Seinäjoen Energia ja EPV Energia, ovat kiinnostuneita ostamaan osan Vattenfallin Suomen toiminnoista.


Neljä tytäryhtiötä

Ruotsalaiskonserni Vattenfall tuli Suomeen vuonna 1995 ostamalla Hämeen Sähkön ja Lapuan Sähkön. Vuonna 1999 konserni hankki omistukseensa Heinola Energian ja Revon Sähkön sekä seuraavana vuonna Keski-Suomen Valon ja Hämeenlinnan Energian.

Vattenfall Sähkönmyynti Oy huolehtii sähkön- ja energiapalvelujen myynnistä, Vattenfall Verkko Oy sähkön siirrosta ja jakelusta, Vattenfall Lämpö Oy lämmön ja maakaasun tuotannosta, myynnistä ja jakelusta sekä Vattenfall Sähköntuotanto Oy sähkön tuotannosta ja hankinnasta.

Vattenfall Lämmön pääkonttori on Hämeenlinnassa. Vanajan voimala tuottaa suurimman osan Hämeenlinnan tarvitsemasta kaukolämmöstä. (HäSa)