Uutiset

Vauhtia, jännitystä ja tiukkoja mutkia

Myllymäen koulun kevätjuhla on juuri päättynyt, ja oppilaat vanhempineen sekä koulun henkilökunta tungeksivat pihalle.
Aurinko venyttäytyy esiin pilviverhon takaa kuin tilauksesta, sillä alkamaisillaan on koululaisten perinteinen Myllymäki grand prix -mäkiajokilpailu.

Mäkiajot järjestettiin ensimmäistä kertaa 2000-luvun alussa.

Osanottajat ovat aiempina vuosina olleet pelkästään poikia, mutta tänä vuonna haasteen otti vastaan ensimmäistä kertaa tyttöjoukkue Team Pink.

– Me haluttiin peitota pojat ja lähdettiin siksi mukaan, tiimin jäsen Roosa Ritakallio huudahtaa ja muut nyökyttelevät vieressä.

Team Pinkissä on kuusi jäsentä, joista Veera Aaltonen on kuskina. Tytöt kertovat voittostrategiansa olevan tyttöenergia.

Energisesti ja vauhdikkaasti tiimin laskut näyttivät sujuvankin.

Monen kuukauden työ

Oppilaat ovat valmistautuneet kilpailuun huolellisesti. Ajokkeja alettiin nimittäin rakentaa jo alkukeväästä teknisen käsityön tunneilla.

Myös vanhemmat osallistuivat mäkiautojen rakentamiseen.

– Kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa illalla, jotta vanhemmatkin pääsisivät mukaan nauttimaan hauskasta kisatunnelmasta, kertoo luokanopettaja ja kilpailun isä Raimo Mattila.

Mattila korostaa mäkiajokisan ekologista luonnetta, sillä ajokkien rakentamiseen on käytetty esimerkiksi vanhoja pulpetteja ja tuoleja.

Vaikka Myllymäki grand prix onkin leikkimielinen kilpailu, siinä on tarkat säännöt. Ennen kilpailun alkua ajoneuvot katsastettiin ja niillä ajettiin testi- ja aika-ajot.

Lisäksi jokaisessa tiimissä on vähintään yksi kuski sekä talli- ja huoltopäälliköitä.

Tänä vuonna kilpailussa oli 16 osallistujaa, joista osa oli joukkueita, osa yksittäiskilpailijoita.

Erikoisnumero yllätyksenä

Mäkiajokilpailun alkuun koululaiset ja opettajat olivat kaikessa hiljaisuudessa järjestäneet erikoisnumeron koulun eläkkeelle jäävälle rehtorille Mikko Moisiolle.

Moisiolle oli rakennettu pulpettimainen mäkiauto, ja hän ajoi yhden laskun omassa sarjassaan.

– Aivan mahtava tunne! Lämmittää mieltä, että kaikki ovat olleet mukana järjestelemässä yllätysohjelmaa, Moisio kommentoi laskunsa jälkeen.

Viikon aikana Moisiolle järjestettiin muutakin ohjelmaa, ja rehtori oli esimerkiksi koulun kevätjuhlan teemana. (HäSa)

Mainos