fbpx
Uutiset

Väyrynen johtaa mediapeliä

Paavo Väyrynen ei ole nyt langennut mediapelissä toimittajien paitsioansaan.

Pikemminkin hän on ottanut kentän haltuun ja johtaa julkisuuspeliä 6-0!

Väyrynen saa keskustaa tavanomaisesti kurmoottavalta etelän medialta myönteistä palstatilaa ja lähetysaikaa lähes yhä paljon kuin muut presidenttiehdokkaat yhteensä.

Politiikan maailmankirjat ovat muutenkin sekaisin. Ainakin mitä tulee Paavoon. Hän on kuin fyysisen ja psyykkisen kuntomankelin läpikäynyt.

Posket ovat entistä kapoisemmat, hiukset sävytetyt, kasvoilla karehtii ikihymy ja läppä lentää.

Kuka olisi ikimaailmassa uskonut, että Paavo Väyrynen ironisoi itseään tai että hän on vaalitentissä ylivoimaisesti hauskin ehdokas.

Kilpailijoitaankin hän osaa piikitellä hyväntahtoisesti, uskomaton piirre sekin.

“Sen myönnän, että Saulilla on hyvät mahdollisuudet toiselle kierrokselle”, letkautti Väyrynen omilleen ja muistutti, että vaikka hän voittaa, voi Suomessa vielä olla valistumattomia äänestäjiä. Siis niitä, jotka eivät ymmärrä hänen ylivertaisuuttaan.

Tuon jälkeen laivalastillinen keskustalaisia kehui posket hehkuen, miten se Paavo osaakin olla niin hauska.

Väyrynen tahtoo presidentiksi. Hän tahtoo sitä jo kolmatta kertaa. Eikä tahtotila ole mihinkään hiipunut. Siitä kertoo jo henkilökohtainen panostus. Hän kiertää uskomattomalla vimmalla ympäri maata syrjäkylistä suuriin keskuksiin.

Puhetilaisuuksia on satoja ja kilometrejä jää taakse tuhansia ja taas tuhansia. Kun tahtoo, niin jaksaa, sanoo Paavo, joka reissuillaan valaa uskoa omaan väkeen ja kalastelee Timo Soinin (ps.) vesillä euroskeptikoita.

Puoluejohto seisoo jo yhtenä rintamana kunniapuheenjohtajansa takana. Varapuheenjohtaja Timo Kaunistonkin takki kääntyi Väyrysen vastustajasta kannattajaksi.

Keskustalla on presidentinvaaleissa muutakin pelissä kuin Mäntyniemen herruus. Kannatus olisi saatava keinolla millä hyvänsä nousuun. Ilman kannatuksen kasvua puolue uhkaa pudota kolmen suuren kelkasta keskiryhmään vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa.

Suuri kysymys on se, onko Väyrynen oikea henkilö suosionkalastelussa. Hänellä on kiivaita kannattajia, mutta myös paljon vastustajia.

Väyrynen voi koota taakseen EU-kriittisiä voimia jopa yli puoluerajojen, mutta massa jää siltikin vähäiseksi, koska Timo Soini jakaa tätä pottia.

Toiselle kierrokselle pääsy olisi kova saavutus mieheltä, joka putosi eduskunnasta ja jonka puolueen kannatus laskee kuin lehmän häntä.

Kahdesta asiasta ei Väyrystä voi missään tilanteessa arvostella: tahdosta tasavallan ykkösvirkaan ja uskosta omiin mahdollisuuksiin. Väyrynen ei epäröi ja kun hän sanoo voittavansa vaalit, ei puheesta välity pienintäkään ironiaa tai muodon vuoksi sanomista.

Menot