Uutiset

Väyrysellä ei ole puutetta kovan luokan kokemuksesta

Hämeenlinnassa surkutellaan paikallisen kansanedustajan, kokoomuksen varapuheenjohtajan Jari Koskisen putoamista tulevasta hallituksesta.

Samanaikaisesti suurta närästystä tuntuu aiheuttavan keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrysen nouseminen ministerilistalle.

Olisi kuitenkin syytä muistaa, että Paavo Väyrysen Lapissa saama äänimäärä oli suhteellisesti samalla tasolla kuin Sauli Niinistön etelässä.

Väyrysen kannatusta on mitattu eri vaaleissa yli 20 kertaa ja aina se on ollut valtava. Eli kyllä hänellä kannattajia riittää, vaikka niitä ei täältä Hämeestä juuri löytyisikään. Muistutettakoon tässä vielä, että elämää, äänestäjiä ja ministeriainesta löytyy kuitenkin Hattulan pohjoispuoleltakin.

Väyrynen muuten aloittaa nyt ministerinä neljännellä vuosikymmenellä: niistä ulkoministerinä hän on toiminut kolmella vuosikymmenellä Sorsan, Koiviston ja Ahon hallituksissa. Kovan luokan poliittisesta kokemuksesta hänellä ei todellakaan ole puutetta. Tähän kokemukseen verrattuna Jari Koskisen toimiminen maa- ja metsätalousministerinä muutamana vuotena on suoraan sanottuna vaatimatonta.

Jokaisella tuntuu olevan jonkinlainen kanta Paavo Väyrysen persoonasta ja hän toki herättää tempauksineen suuria tunteita etenkin täällä Etelä-Suomessa.

Lappilainen avoin, räväkkä ja suorasanainen luonne eroaa yleisestikin esimerkiksi pidättyväisestä hämäläisyydestä. Mielestäni tuohon hämäläiseen värittömyyteen ja tosikkomaisuuteen kaatuivat paikallisen kansanedustajankin ministeritoiveet. Valitettavasti.

Räväkkyyttä politiikkaan

Hämeenlinna

Päivän lehti

25.5.2020