Uutiset

Vegaanin sikajoulua

markku peltonen

Palkitaan heti kättelyssä Vuoden Isokenkäinen. Kuten kaikki tietysti arvaavat, himoitun kunniamaininnan saa Restelin hallintojohtaja Kari Lalu.

Vuoden Isokenkäinen joutui tulilinjalle, kun viranomaiset panivat hesalaisen Nite Train -yökerhon kahdeksi viikoksi kuivumaan. Viinanmyynti päättyi yksinkertaisesti siksi, että poliisi löysi yökerhosta pikkutunneilla kolmisenkymmentä alaikäistä.

Kari Lalu kommentoi Ilta-Sanomissa rangaistusta näin:

– Se oli aivan aiheellinen. Moka mikä moka. Me töpättiin pahasti.

Suurten selitysten yhteiskunnassa Lalu sanoi asian juuri kuten se on! Vuoden Isokenkäinen kantaa vastuunsa.

Kari Lalulla oli toki vaihtoehto: hän olisi voinut selittää, että yökerhoon pääsi livahtamaan kuin varkain ryhmä oikein kovasta aikuisten näköisiä nuoria, koska kaikki viisi portsaria olivat ripulin takia samaan aikaan miestenhuoneessa.

Mistä Lalu mahtoikaan keksiä, että julkisuudessa voi jättää selitykset sikseen ja olla rehellinen?

Korkein oikeus päätti toistamiseen, että äitinsä Outi Kosken Suomeen kaappaamat 10- ja 13-vuotiaat pojat on palautettava isänsä luo Yhdysvaltoihin.

KKO:n mukaan poikien oma kanta siihen, haluavatko he asua äitinsä vai isänsä kanssa ei enää ollut vakuuttavasti selvitettävissä.

Kahden lapsen kohtalosta paisui niin mutkikas kiista, että oikeuslaitoksen kanta asiaan ei enää ole vakuutettavasti selvitettävissä.

Aiheellista on muun muassa kysyä, mikä olisi mahtanut olla KKO:n kanta, jos se olisi ottanut kiistaan kantaa kolmannen ja neljännen kerran.

Ihanaan kepeyteen suuntaava mediamaailma tuottaa liukuhihnalta uusia ilmiöitä.

Vuoden Suomen Virallinen Salarakas on kauppias Vesa Keskisen kanssa jotain tai ei mitään sängyssä, jossain tai ei missään tehnyt Marika Fingerroos.

Miten salarakas voi olla henkilö, jonka koko Suomi tietää Keskisen ex-hypyksi? Tai päinvastoin?

Yleensä tavataan kysyä, missä on pihvi. Nyt on kysyttävä, missä on salaisuus.

George Harrisonin, joka vaikutti eräässä The Beatles -yhtyessä, kitara myytin huutokaupassa peräti 420 000 eurolla.

Joillakin ihmisillä on kiihkeä halu kerätä työkaluja.

Äskettäin julkaistun kansainvälisen tutkimuksen mukaan suomalaiset koululaiset tekevät varsin vähän kotiläksyjä. Se asia on tässä sivuseikka. Kummallista on tuloksen aitosuomalainen tulkinta.

Koululaiset lukevat kuulemma läksyjä kotona vähän vain siksi, että Suomessa tehdään poikkeuksellisen paljon kotiläksyjä koulussa.

Millä ilveellä kotiläksyjä voi tehdä koulussa?

No, koska sanat voivat tarkoittaa ainakin silloin tällöin mitä vaan, usein ei mitään, päätän tänä jouluna olla vegaani ja nauttia suurella hartaudella, suorastaan kuola suupielistä valuen, kotimaisesta kinkusta.

Hyvää Joulua.

Joillakin ihmisillä on kiihkeä halu kerätä työkaluja.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic