Uutiset

Vehmas luonto juurruttaa Tyrväntöön

Tyrväntö-seura on hiljattain saanut ensimmäisen puheenjohtajansa, joka on syntynyt Hattulan aikaan.

Riikka Aronen on kuullut vain juttuja 41 vuoden takaisesta Hattulan ja Tyrvännön kuntaliitoksesta.

-Mutta kyllä minä olen tyrväntöläinen, olen asunut Lahdentakana melkein koko ikäni. Molemmat vanhempani asuvat myös edelleen Tyrvännössä, eli juuret ovat tiukasti siellä, Aronen sanoo työpaikallaan Hämeenlinnassa.

Hän itse on asunut välillä Tampereella ja Helsingissä yhteensä kymmenkunta vuotta, mutta muutti takaisin Tyrväntöön vuonna 2003, ja asuu nyt puolisonsa kanssa kotitilallaan.

-En voisi enää edes kuvitella asuvani muualla. Vanha hieno kulttuurimaisema, vehmas luonto ja Vanajaveden läheisyys miellyttävät, hän luettelee.

Riikka Aronen kertoo, ettei esimerkiksi pitkähkö työmatka haittaa.

-Ainahan täältä on täytynyt varta vasten lähteä, mutta siihen on tottunut, kun sitä on melkein koko ikänsä tehnyt, hän sanoo.

Aronen siirtyy Tyrväntö-seuran puheenjohtajaksi virallisesti vuoden vaihteessa, siihen asti vetovastuussa on vielä Pekka Monto.


Lehden korvaa nyt kuvakirja

Seura täyttää ensi vuonna 60 vuotta, ja sitä on tarkoitus juhlia kuvakirjalla. Se korvaa samalla kotiseutulehden ensi vuonna.

Seura toivookin kirjaa varten käyttöönsä valokuvia menneiltä vuosikymmeniltä.

-Mitään aikarajaa kuville emme ole asettaneet, mutta olisi mahtavaa saada käyttöön sellaisia kuvia, joita ei ole vielä julkaistu esimerkiksi kotiseutulehdissä tai Tyrvännön historiakirjassa, Aronen sanoo.

Kuvien keruuta vetää Markku Karvonen, joka myös valokuvaa Tyrvännön nykyisiä näkymiä kirjaa varten.

-Olisikin hauska saada niiden vastapainoksi vanhoja kuvia samoista kohteista, Aronen sanoo.

Ensi vuoden puolella on tarkoitus järjestää kuvailtoja, joihin ihmiset voisivat tuoda valokuviaan digitoitavaksi.


Verkkosivut keskittyvät seuraan

Muut ensi vuoden suunnitelmat seurassa ovat vielä auki. Aronen kuitenkin kertoo, että Tyrvännössä kaivattaisiin lisää tapahtumia, joihin väki voisi osallistua.

-Suunnittelemme ensi vuotta tarkemmin tammikuussa.

Tyrväntö-verkko eli Tyrväntö-aiheiset nettisivut uudistuvat joka tapauksessa ensi vuonna. Uusia sivuja ylläpitää Tyrväntö-seura ja jatkossa sivut keskittyvät enemmän seuran toimintaan ja asioihin.

-Mutta esimerkiksi muidenkin yhdistysten ja tahojen järjestämistä tapahtumista kerromme sivuilla edelleen, Aronen lupaa.

Riikka Aronen on töissä YIT:n asuntorakentamisyksikössä. Hän on koulutukseltaan rakennustekniikan diplomi-insinööri. (HäSa)