Uutiset

Veikkauksen työntekijät lyövät voittoisasti vetoa ulkomaille

Veikkauksen työntekijöiltä on kielletty yhtiön omien vetokohteiden pelaaminen, mutta se ei estä heidän pelaamistaan internetin kautta ulkomaille.

Hämeenlinnalaisen peliasiantuntijan Mauri Palosen mukaan käytännössä kaikki Veikkauksen kertoimenlaskijat pelaavat voittoisasti arvioimiaan kotimaan kohteita kansainvälisiin vedonlyöntitoimistoihin. Palonen väittää myös, että he pystyvät käyttämään hyväkseen yhtiölle toimitettavaa sisäpiiri-informaatiota.

– Sen tiedon käyttäminen on käytännössä ihan samaa kuin jos osakesijoittaja käyttäisi pörssissä hyödykseen sisäpiiritietoa. Pörssissä se on laitonta, mutta vedonlyönnissä ilmeisesti ei, Palonen vertaa.

Veikkauksen hämeenlinnalaislähtöinen kehitysjohtaja Jari Vähänen kieltää sisäpiirijärjestelmän olemassaolon, mutta myöntää, että kertoimenlaskijoiden vedonlyönti voi olla vähintään moraalinen ongelma, jos se on laajamittaista.

– Emme ole lähteneet tarkistamaan summia tai määriä. En usko niiden olevan merkittäviä. Itsellänikin on tilit useampaan ulkomaalaiseen toimistoon, joihin pelaan silloin tällöin muutamia kymppejä, Vähänen sanoo.

Kahdesta ulkomaalaisesta vedonlyöntitoimistosta vahvistetaan Palosen väitteet Veikkauksen työntekijöiden pelaamisesta.

Päivän lehti

7.6.2020